Sevilla kan endnu en gang smadre Eriksens drøm

Christian Eriksen har fortsat et europæisk trofæ til gode.

SĂĄdan sender vi fra Europa League-kvartfinalerne.

Torsdag aften danner Ramón Sánchez Pizjuán Stadium ramme om returkampen mellem Sevilla FC og Manchester United.

En kamp, hvor det så ud, som om den engelske storklubs spillere kunne se frem til en afslappende ekskursion i solen, da de første 20 minutter var spillet på Old Trafford. 'De Røde Djævle' førte allerede med to scoringer på det tidspunkt, og den klare klasseforskel – kombineret med Sevillas tydelige nedprioritering af den europæiske kampagne midt i en nedrykningskamp på de hjemlige breddegrader – gav grobund for en storsejr til favoritterne i rødt.

Fodbold er dog et forunderligt spil, og selvom klichéen om, at "2-0 er den farligste føring” ofte bliver latterliggjort, så har de seneste måneder vist, at Richard Møller Nielsens udødelige citat fortsat har gang på jord.

Spørg bare Kasper Hjulmand for eksempel.

En dyr advarsel

Sevilla kom nemlig tilbage i kampen pĂĄ Old Trafford, og via to bizarre selvmĂĄl kunne de rejse retur til Andalusien med et uafgjort resultat i bagagen.

Sevilla kom tilbage fra 0-2 og fik 2-2 med fra Old Trafford inden returopgøret i Europa League-kvartfinalen. Video: TV 2 Sport

Foruden at smide et sikkert avancement på gulvet blev aftenen for Erik Ten Hag forpestet af skader og karantæner. Holdets midtbanegeneral Bruno Fernándes er spærret til kampen i Sevilla, og dermed kan Christian Eriksen se frem til at få en nøglerolle kort efter sin tilbagevenden fra en længere ankelskade.

Søndag eftermiddag blev den danske stjerne kastet hovedkulds ind i startopstillingen, da Marcel Sabitzer måtte udgå fra opvarmningen til kampen mod Nottingham Forest, og for første gang i mange måneder kunne Ten Hag dermed råde over sin foretrukne midtbanetrio. Casemiro, Eriksen og Fernándes udgjorde hjertet af 'De Røde Djævles' hold, og med sejren i Nottingham udbyggede de tre en fænomenal statistik. 17 gange har de gjort hinanden selskab fra starten af en kamp – med 15 sejre og 2 uafgjorte resultater til følge.

Vær sikker på, at den hollandske tovholder på sidelinjen bruger flyturen til Andalusien på at forbande Bruno Fernándes’ advarsel fra i torsdags langt, langt væk.

Eriksens tabte finaler

For Christian Eriksen personligt bliver det også et gensyn med klubben, der stod i vejen for hans seneste forsøg på at opnå en europæisk triumf.

Et mennesketomt RheinEnergieStadion var kulissen, da Sevilla og Inter i august 2020 tørnede sammen i corona-sæsonens sidste dampe. Efter Lukaku havde afrettet Diego Carlos’ saksespark i eget mål, blev Eriksen sendt i kamp med et kvarter igen, men danskeren kunne ikke forhindre, at Sevilla igen-igen kunne løfte det gigantiske Europa League-trofæ mod den tyske nattehimmel.

Noget, som 'Los Nervionenses' i øvrigt har gjort seks ud af seks gange, efter de er er nået til kvartfinalen i turneringen de seneste to årtier. Den bitre smag af europæisk finalenederlag var desværre velkendt for Danmarks nummer 10, for sæsonen forinden så han på nærmeste hold Jordan Henderson og Liverpool løfte pokalen med de store ører på Wanda Metropolitano i Madrid.

Christian Eriksen er på kurs til at blive spilleren med flest landskampe nogensinde, og mesterskaber med Ajax og Inter pynter i trofæskabet, ligesom de fire statuetter, der vidner om kåringen som bedste danske fodboldspiller, rager flot op i hjemmet i Manchester.

Triumfen i Europa mangler dog hos fynboen, og skal tredje gang være lykkens gang i en europæisk finale, hviler meget på Eriksens egne skuldre, når Manchester United går ind til en heksekedel uden lige sent torsdag aften.

Manchester United var klare favoritter inden de to opgør, men med det uafgjorte resultat i England og fraværet af Martínez, Bruno Fernándes og Rashford in mente kan Sevilla - med et fanatisk publikum i ryggen - pludselig drømme om et avancement.

Chancen for avancement er for mig at se 60/40 i Uniteds favør.

Kampen kan ses pĂĄ TV 2 Sport X og TV 2 Play klokken 21.