Overvejer Champions League-finale i USA

Fodbold er blevet ekstremt populært i USA, siger UEFA, som overvejer at rykke Champions League-finale dertil.

Champions League-finalen kan i fremtiden komme til at blive spillet i USA, eftersom Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) forsøger at udnytte sportens stigende popularitet i landet.

Det siger UEFA-præsident Aleksander Ceferin.

Finalen i den prestigefulde, europæiske fodboldturnering er aldrig blevet spillet uden for det europæiske kontinent siden turneringens begyndelse i 1955.

Men ifølge Ceferin kan et brud med den mangeårige tradition altså ligge i kortene, idet forbundet leger med idéen.

- Det er en mulighed. Vi begyndte at drøfte det, men så var det VM et år, i 2024 er der EM, dette år er finalen i Istanbul, i 2024 er den i London, i 2025 i München, og efter det må vi se, siger UEFA-præsidenten i fodboldpodcasten "Men in Blazers".

- Fodbold er ekstremt populært i USA i disse dage. Amerikanerne er villige til at betale for det bedste. Så de vil følge europæisk fodbold, ligesom basketballelskere i Europa følger NBA.

- Det, der chokerede mig (omkring det amerikanske publikum, red.), var, at EM-finalen blev set af flere mennesker i USA end NBA-finalerne. For 30 EM-kampe var seertallet det samme som Super Bowl-seertal, siger han.

USA skal være vært for VM

Dette ĂĄrs Super Bowl, der er finalen i NFL, tiltrak i gennemsnit 113 millioner seere pĂĄ amerikansk tv og digitale platforme.

Ifølge Aleksander Ceferin kan tidsforskellen mellem USA og Europa dog blive et problem. Især ved de kampe, der bliver spillet om eftermiddag på den amerikanske stillehavskyst, da de i så fald ville skulle starte omkring midnat i Europa.

I 2026 skal USA være vært for VM sammen med Mexico og Canada.

Aleksander Ceferin er en slovensk advokat. Han har været præsident for UEFA siden 2016 og blev genvalgt uden modkandidater under forbundets generalforsamling i Lissabon tidligere i april.

Det betyder, at han vil sidde pĂĄ posten i endnu fire ĂĄr frem til 2027.