Napoli er på kogepunktet – overvejer at flytte kamp

Feberen stiger minut for minut i Napoli, som er ved at klæde sig på til århundredets fest.

Napolitanerne kan slet ikke være i sig selv, nu da ventetiden næsten er forbi, og drømmen bliver til virkelighed efter 33 år.

Man kan i disse dage næsten ikke mase sig frem i byen for lyseblå flag, bannere, Maradona-plakater, fodbold-altre, pynt og dekorationer af alle tænkelige slags. Napoli og dens vilde og varmblodige fodboldelskere ser frem mod en weekend, hvor de med al sandsynlighed vinder deres tredje mesterskab i Serie A.

Byen er klar. Den venter kun på at eksplodere

Reporter på italiensk tv

Men der er drama i sidste øjeblik.

Nettet er rødglødende.

Byens borgmester, indenrigsministeren i Rom og præsidenten for det italienske fodboldforbund holder møder flere gange om dagen, fordi de overvejer at flytte Napolis kamp mod Salernitana fra lørdag til søndag, hvilket har fået sindene i kog og blodtrykket til at stige hos tusindvis af tifosi.

Det forholder sig nemlig sådan, at Napoli skal vinde den kamp lørdag, og Inter skal enten vinde eller spille uafgjort mod Lazio dagen efter – altså søndag den 30. april – for, at mesterskabet, 'lo Scudetto', helt garanteret kan siges at være i hus.

Nu mener ordensmagten og myndighederne, at risikoen ved at lade weekenden ende i en to-dages festeksplosion er for uoverskuelig.

Der ventes en form for invasion i byen, dels fra provinsen, dels fra resten af Italien og sågar fra udlandet. Napolitanerne er i forvejen omkring en million. Bystyret har planer om at forbyde biler og scootere i centrum, at lave 'checkpoints' og at lade 9000 betjente styre de ustyrlige fans. Det er en sikkerhedsopgave af de helt store.

Så nu bliver der arbejdet på at lade de to afgørende kampe blive spillet samtidig søndag, men der er usikkerhed om det til det sidste.

En by på kogepunktet

Det syder og bobler, og folk kan næsten ikke vente længere med forløsningen. Der har været tilløb til det her mesterskab siden i vinter.

- Byen er klar. Den venter kun på at eksplodere, som en reporter sagde på tv i går.

Vi fik en forsmag på løjerne, da Napoli i overtiden slog Juventus på udebane i mandags, og over 10.000 tilhængere modtog heltene, der landede klokken to om natten. Den ultimative tilfredsstillelse at slå arvefjenden på dette altafgørende tidspunkt.

De mest lidenskabelige ultrà-tifosi kørte som en hvepsesværm på deres scootere efter holdets bus fra lufthavnen ind mod byen og blev filmet af nogle af spillerne ombord. Det kom der en allerede legendarisk video ud af, der har gået sin sejrsgang på nettet de seneste dage.

Napolis fans støtter stærkt op om klubben. Video: TV 2 Sport

Langt de fleste var uden styrthjelm og sad en, to eller tre på deres“motorini og hujede, dyttede og filmede løs med deres telefoner.

I disse timer er der indsamling til indkøb af vilde mængder romerlys, som en gruppe fans har tænkt, skal fyres af oppe på vulkanen Vesuv, hvorfra de gerne så, at der steg grøn, rød og hvid røg op på søndag for, at alle skal kunne se, hvem der er de nye mestre i Italien. Tricoloren. Det italienske flags farver.

Der er ved at blive stemt musikinstrumenter, og der bliver indkøbt lyseblåt tøj og hatte til verdens vildeste gadefest.

På det sorte marked flyder det over med falske trøjer og souvenirs fra S.S.C. Napolis klub, som kan købes på hvert et gadehjørne.

Scudetto-fejringen er på trapperne, men hvornår det præcis bliver, at låget ryger af den napolitanske trykkoger, finder vi ud af, som timerne går, og den sidste dramatiske slutspurt spænder af.