- Det er et vigtigt skridt, siger Peter Møller

DBU glæder sig over, at Nations League nu også bliver en del af kalenderen på kvindesiden.

Nations League skal for første gang afvikles for kvinder, og Danmark er med i turneringen.

Tirsdag blev Danmarks gruppe offentligjort, og landsholdet kan se frem til at møde både Tyskland, Island og Wales i formatets bedste lag.

Den stærke pulje – og tuneringens indtog i kvindefodbolden generelt – glæder DBU's fodbolddirektør Peter Møller.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi får de her kampe, hvor vi møder modstand, som ligger meget op og ned ad os. Og så synes jeg, det er godt for udviklingen af kvindefodbold, at det her Nations League-format er indført ligesom på herresiden. På den måde slipper vi for testkampe og får nogle flere kompetitive kampe, som gælder noget, siger han til TV 2 Sport.

Danmarks seks kommende kampe i turneringen afvikles fra september til december.

Vinder Danmarks sin gruppe, kvalificerer de sig til Nations League Finals i februar 2024, hvor der både spilles om to europæiske OL-pladser og selvfølgelig Nations League-trofæet.

Bliver det til en top-2-placering i gruppen, er Danmark sikret at være i Liga A i EM-kvalifikationen. Dermed vil chancerne for at kvalificere sig til EM-slutrunden 2025 i Schweiz være bedre.

"Et vigtigt skridt i udviklingen"

Nations League-formatet giver altså flere kampe med betydning, og det kan styrke landsholdet rent sportsligt, at de oftere møder stærke modstandere.

Men hvad siger det om kvindefodboldens status og den udvikling, der har været de seneste år, at formatet overhovedet er blevet indført på kvindesiden?

- Det er frem for alt et vigtigt skridt i udviklingen – både hos de enkelte forbund men også hos spillerne generelt, at man møder modstand, hvor man skal være på tæerne og yde sit ypperste, siger Peter Møller og tilføjer:

- Og så synes jeg, at det siger rigtig meget om den positive udvikling, der er i gang, hvor det her kun er det første skridt på vejen.

Samtidig understreger han, at man i DBU drømmer om, at Nations League-kampene kan være med til at trække endnu flere danske fans på stadion.

- Vi drømmer om, at vi kan fylde Viborg-stadion, siger fodbolddirektøren.

Kampprogrammet for Nations League-gruppespillet forventes at blive fastlagt onsdag eftermiddag eller aften, hvorefter det vil blive offentliggjort på DBU og kvindelandsholdets kanaler.