Brentford-stjerne får karantæne i otte måneder

Brentford-stjernen Ivan Toney må ikke spille kampe de næste otte måneder.

Sagen har ulmet længe, og undervejs er noget af den lækket, men nu er der taget en endelig beslutning.

Brentford-stjernen Ivan Toney, der flere gange har været inde omkring det engelske landshold, har med øjeblikkelig virkning fået karantæne fra al fodbold i otte måneder. Det oplyser FA i en meddelelse.

- Ivan Toney er med øjeblikkelig virkning blevet suspenderet fra al fodbold og alle fodboldrelaterede aktiviteter i otte måneder. Det strækker sig til og med den 16. januar 2024. Han er blevet tildelt en bøde på 50.000 pund og har fået en advarsel på grund af overtrædelser af FA's regler om betting, skriver det engelske fodboldforbund.

Ivan Toney har erkendt, at han fra 25. februar 2017 til 23. januar 2021 har brudt reglerne for at spille på fodboldkampe adskillige gange. Toney var anklaget for 262 overtrædelser af FA's regel E8. FA trak senere 30 af disse overtrædelser tilbage, og derefter har Ivan Toney erkendt de resterende 232 brud.

Må træne fra september

Det er dog værd at bemærke, at Ivan Toney får tilladelse til at træne med sin klub i de sidste fire måneder af udelukkelsen. Fra den 17. september 2023 til den 16. januar 2024 er hans eneste mulighed for at beskæftige sig med fodbold altså at møde op til træning i Brentford.

Brentford har reageret på beslutningen med en vis tilbageholdenhed:

- Brentford FC afventer i øjeblikket offentliggørelsen af den uafhængige kommissions skriftlige begrundelse. Vi vil gennemgå dem, før vi overvejer vores næste skridt.

Brentford, der har danske Thomas Frank som manager, har to kampe tilbage i denne Premier League-sæson. Klubben ligger aktuelt nummer ni ud af de 20 hold.

Den kommende Premier League-sæson begynder 12. august.