Anfører tydeligt berørt: - Det gør ondt

AaBs cheftræner, Oscar Hiljemark, hylder Lucas Andersen efter pokalfinalen.

Tårerne pressede sig på hos Lucas Andersen.

AaB-anføreren var tydeligt berørt, da han skulle sætte ord på nederlaget til FC København i torsdagens pokalfinale i Parken.

- Det gør ondt. Vi havde drømmen om, at vi kunne gøre det, og vi havde følelsen inde på banen. Fantastisk opbakning og en magisk kulisse. Alt var præcis, som det skulle være – bortset fra at vi ikke står med sejren.

- Det er vores liv, det her. Vores familier og venner er her. Alle man kender er mødt op i dag, så vi kunne være der sammen.

Lucas Andersen blev kåret som finalens pokalfighter, men han "ville hellere stå med det andet trofæ".

Selvom det ikke endte med den triumf, som han og resten af AaB havde håbet på, er den 28-årige offensivspiller stolt over indsatsen.

Særligt i finalens sidste halve time formåede nordjyderne at presse FC København langt tilbage i jagten på udligningen.

- Jeg synes, vi løftede os, og publikum løftede os. Vores spil var fantastisk. Det er sjældent, jeg har været i Parken og har trykket dem i bund på den måde, som jeg føler, vi gjorde.

"Ingen er gladere, end jeg er"

Lucas Andersen fik fuld tid i torsdagens finale, hvilket efterhånden er en sjældenhed. Faktisk skal vi tilbage til forårets første kamp i februar for at finde det seneste eksempel.

Derfor var AaBs cheftræner, Oscar Hiljemark, heller ikke sen til at rose sin anfører for indsatsen i Parken.

- Fantastisk. I den seneste tid har han, i mine øjne, været en fantastisk kaptajn. Han har støttet sine holdkammerater, når han ikke selv har været i kamp. Han har med sin tilstedeværelse været helt fantastisk, og det er præcis sådan, det skal være.

- I dag fik han muligheden fra start, og han gik bare ud og præsterede på et ekstremt højt niveau. Ingen er gladere, end jeg er, siger svenskeren.

AaB har ikke lang tid til at ryste finalenederlaget af sig. Allerede på søndag skal de igen kæmpe for at undgå nedrykning, når de møder FC Midtjylland.