- Engang tilhørte ligaen Messi og Ronaldo. I dag tilhører den racister

Vinícius Júnior oplevede endnu engang racisme, da Valencias fans kom med sårende tilråb.

Vinícius Júnior tager stærk afstand fra det, han oplevede i Valencia søndag aften.

Real Madrid-stjernen havde hjemmeholdets fans imod sig igennem hele opgøret, som endte med, at han i overtiden tabte hovedet og slog Valencias Hugo Duro i hovedet.

Jeg har aldrig set et helt stadion komme med racistiske tilråb

Real-træner Carlo Ancelotti

Vinícius Júnior blev udvist, men efter opgøret raser han over den racisme, som han føler, at han blev udsat for af Valencias fans.

På sin Instagram-profil langer han ud efter både LaLiga-organisationen og Spanien som nation. Han mener, at racismen er blevet et strukturelt problem i Spanien.

- Det er ikke første gang, ikke anden og ikke tredje gang. Racisme er normalt i LaLiga. Ligaen mener, at det er normalt. Det gør forbundet (Det Spanske Fodboldforbund, red.) og modstanderne også. Jeg er så ked af det.

- Mesterskabet, der engang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano (Ronaldo, red.) og Messi, tilhører racisterne i dag.

- En smuk nation, der bød mig velkommen, og som jeg elsker, men som også accepterer at fremstille et billede af et racistisk land. Jeg beklager overfor de spaniere, som ikke er enige, men i Brasilien er Spanien i dag kendt som et land af racister. Og med alt det, der sker på ugentlig basis, kan jeg ikke forsvare det. Jeg er enig. Men jeg er stærk og vil gå til enden mod racisterne, selvom der er lang vej endnu, skriver Vinícius Júnior på Instagram.

Det er langtfra første gang, at Vinícius Júnior føler sig udsat for racisme. Flere gange har han ytret sin modstand mod de oplevelser, han har haft i spansk fodbold, siden han kom til i 2018.

I søndagens nederlag på 0-1 blev Vinícius provokeret af Valencia-tilhængerne, som han endte i et skænderi med 15 minutter før tid.

Real-holdkammeraterne stillede sig op ved siden af Vinícius, som gestikulerede ud mod tilhængerne.

Kampen var afbrudt i flere minutter, mens Vinícius havde flere samtaler med både dommeren og Real-træner Carlo Ancelotti om, hvorvidt han skulle forlade banen.

Brasilianeren spillede videre, indtil han blev vist ud i overtiden. Efter opgøret er Ancelotti også chokeret over, hvad der udspillede sig på Mestella.

- Jeg spurgte ham, om han ville fortsætte. Jeg ville ikke tage ham ud, fordi omgivelserne var racistiske. Jeg har aldrig oplevet det før. Ikke på den måde. Det er uacceptabelt. Den spanske liga har et problem. Det er ikke Vinícius. Han er offeret, siger Ancelotti ifølge Marca.

Real-træneren fortæller, hvordan han oplevede de ubehagelige tilråb, som fansbasen kom med.

- Da han fik rødt kort, råbte hele stadion "abe, abe abe" efter ham. Jeg er ked af det. Jeg har aldrig set et helt stadion komme med racistiske tilråb, siger Carlo Ancelotti.

LaLiga indleder undersøgelse

Twitter skriver LaLiga, at ligaen har bedt om at få de tilgængelige billeder, så sagen kan blive undersøgt.

- Hvis der bliver identificeret en hadforbrydelse, vil LaLiga tage de passende juridiske skridt, skriver LaLiga.