FIFA-præsident opfordrer til flere racismeafbrydelser

Efter racismeanklagerne mod Valencias fans fra Real Madrids Vinicius melder Gianni Infantino sig på banen.

Søndagens opgør i LaLiga mellem Valencia og Real Madrid endte i skandaløse scener, da Real Madrids brasilianer Vinicius Junior angiveligt blev udsat for racisme fra lægterne og til sidst forløb sig, så han blev smidt ud.

Real Madrid-træner Carlo Ancelotti var undervejs i dialog med kampens dommer. Italieneren forklarede efterfølgende, at han bad dommeren om at stoppe kampen.

Det skete ikke, men ifølge præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Gianni Infantino, bør kampe hurtigere afbrydes, hvis der opleves racisme.

- Det er derfor, vi har "trestepsprocessen" i alle FIFA-turneringer, og vi anbefaler den på alle niveauer, skriver Infantino i et opslag på Instagram.

Reglen foreskriver, at såfremt der opleves racisme fra lægterne, skal kampen stoppes, og det skal annonceres over højttalerne på stadion, at det skal stoppes. Det skete også i Valencia søndag.

- Fuld støtte til Vinicius

Hvis det fortsætter, når kampen genoptages, skal opgøret igen afbrydes, og spillerne skal gå i omklædningsrummet. Over højttalerne skal det annonceres, at hvis ikke det stoppes, suspenderes kampen.

Stopper det ikke, vil kampen derefter blive afbrudt, og modstanderholdet vil blive tildelt de tre point.

- Dette er reglerne, som bør implementeres i alle lande og alle ligaer, skriver Infantino i sit opslag, hvor han samtidig udtrykker sin uforbeholdne støtte til Real Madrids brasilianske angriber.

- Fuld støtte til Vinicius. Der er ingen plads til racisme i fodbold, og Fifa støtter alle spillere, som har stået i sådanne situationer, lyder det fra Fifa-præsidenten.

- Begivenhederne i opgøret mellem Valencia og Real Madrid viser, at det er nødt til at være sådan.

Valencia vandt kampen 1-0, mens Vinicius endte med at få et rødt kort for at slå en modstander.