Fodbold

Rekordjagt fik Barca til at udskifte målmand i pausen

Marc-André ter Stegen vil have de bedste statistikker i LaLiga, og det kræver nogle gange, at han ikke spiller hele kampen.

Sæsonen er afgjort, og Barcelona bliver spansk mester.

Men der er stadig noget på spil i de få kampe, der resterer i LaLiga-sæsonen – i hvert fald for Barca-målmanden Marc-André ter Stegen. Han jagter flere rekorder, og dét betød blandt andet, at han blev skiftet ud i pausen mod Real Valladolid tirsdag aften.

Tyskeren jagter lige nu det ikoniske Zamora-trofæ, der gives til den målmand, der har det laveste målgennemsnit per kamp. Man skulle dog mene, at tyskerens jagt på den rekord fik et gevaldigt knæk, da han allerede i første halvleg havde inkasseret to scoringer mod Real Valladolid, hvor det ene var et selvmål efter tre minutter af Andreas Christensen.

Men det smarte – i hvert fald for Ter Stegen – er, at ifølge kriterierne for Zamora-prisen, er det kun kampe, hvor målmanden står minimum 60 minutter, der tælles med i regnskabet. Det skriver Mundo Deportivo, mens der er en uddybning af reglerne her.

Og derfor blev Marc-André ter Stegen taget ud i pausen.

Udskiftningen betyder, at Ter Stegen i forhold til Zamora-jagten ”kun” har lukket 15 mål ind, selvom det reelle antal ville være 17. Det betyder, at tyskerens gennemsnit er på 0,42 indkasserede mål per kamp, hvilket er bedre end rekorden, der deles af Paco Liaño og Jan Oblak, der begge er på 0,47.

Real Valladolid vs. Barcelona
3-1
Ft
  1. 2' MålAndreas ChristensenSelvmål
  2. 22' MålCyle LarinStraffespark
  3. 73' MålGonzalo PlataAssist: Cyle Larin
  4. 84' MålRobert LewandowskiAssist: Frenkie de Jong

Jagter flere rekorder

De lukkede begge 18 mål ind i 38 kampe i henholdsvis 1993/1994-sæsonen og i 2015/2016.

Men Zamora-trofæet er ikke det eneste, den tyske målmand jagter.

Han kan samtidig også nå at blive den målmand med flest clean sheets i en LaLiga-sæson nogensinde. Den tidligere Deportivo de La Coruña -spiller Paco Liaño havde i den føromtalte 1993/1994-sæson 26 clean sheets. Tyskeren er på 25, og der resterer to kampe i LaLiga.

Da Andreas Christensen scorede selvmål efter tre minutter tirsdag aften, var der derfor endnu en fordel ved at udskiftet målmanden tidligt, da reservekeeperen Iñaki Peña der kunne få lidt spilletid.

Zamora-trofæet er opkaldt er Ricardo Zamora, der var den første vinder af prisen i 1929. Han var regnet for at være den bedste målmand i begyndelsen af 1900-tallet, og han spillede både Espanyol, Real Madrid og Barcelona.