- Meget er gået den forkerte vej, siger Sviatchenko efter USA-skifte

Flere elementer har gjort, at det har været en hård tilvænning for Erik Sviatchenko at skifte til USA.

31-årige Erik Sviatchenkos debut for Houston Dynamo har været godt to måneder undervejs.

Men natten til onsdag dansk tid fik den tidligere FCM-spiller endelig sine første minutter for klubben, da han spillede 45 minutter i 4-0-sejren over Minnesota i MLS.

Den lange ventetid skyldes, at alt ikke ligefrem er gået som smurt for danskeren, siden han flyttede til USA.

Meget er gået den forkerte vej

Erik Sviatchenko om starten i USA

Først var der vedvarende problemer med danskerens visum, inden han blev ramt af karrierens første lægskade. Men uheldet var ikke ovre endnu.

- Efterfølgende var jeg impliceret i et trafikuheld, hvor jeg blev kørt ind i bagfra. Min bil blev totaltskadet, og jeg skulle gennem en uges hjernerystelsesprotokol, da de er ret opmærksomme på den slags herovre, siger den rutinerede forsvarsspiller i et interview med FC Midtjylland.

Fantastisk af få debut

Uddybende forklarer den tidligere landsholdsspiller, at det specielt har været svært, fordi familien fortsat er hjemme i Danmark. Men Sviatchenko føler sig rutineret og hærdet.

Alligevel har det været en stor omvæltning for danskeren.

- Meget er gået den forkerte vej, og derfor var det en fantastisk forløsning at kunne træde ind på stadion i går (onsdag, red.) og bare spille fodbold.

- Nu ser jeg frem til at komme ind i et forløb, hvor jeg spiller kampe fast, lyder det fra Erik Sviatchenko i interviewet med sin tidligere klub.

Kampen onsdag blev vundet 4-0 af danskerens nye klub.