Fodbold

Spiller deltog ikke i kampagne mod racisme

Mouctar Diakhaby holdt sig på afstand, da spillerne fra Mallorca og Valencia stillede op til fællesfoto før torsdagens kamp i LaLiga.

”Racister ud af fodbold.”

Det budskab støtter Mouctar Diakhbaby helt sikkert, men torsdag aften holdt han sig alligevel væk fra det.

Inden LaLiga-kampen mellem Mallorca og Valencia stod forsvarsspilleren nogle meter fra de øvrige spillere på banen, mens de holdt et stort banner op med ovenstående tekst.

Ifølge sportsaviserne Asog Marca skyldes det, at Mouctar Diakhaby er utilfreds med håndteringen af racisme i spansk fodbold.

Det har været et meget omtalt emne, siden Real Madrid-stjernen Vinicius Junior igen blev udsat for racisme i søndagens udekamp mod Valencia.

En af reaktionerne har blandt andet været den kampagne, som Diakhaby ikke ville deltage i.

Den er sat i værk af LaLiga, det spanske fodboldforbund og sportsrådet Consejo Superior de Deportes, der ligger under kultur- og idrætsministeriet i Spanien.

Udvandrede på grund af racisme

Mouctar Diakhaby følte sig selv udsat for racisme i LaLiga, da han i april 2021 spillede mod Cadiz på udebane. Midt i første halvleg skændtes han med en af hjemmeholdets spillere efter et verbalt sammenstød med Juan Cala. Derefter besluttede Diakhaby og resten af Valencia-spillerne sig for at udvandre.

Diakhaby spillede ikke videre, men med hans støtte vendte resten af Valencia-spillerne tilbage til banen lidt senere.

Efter Diakhaby var involveret i en infight med Cadiz' Juan Cala forlod Valencia-spillerne banen i, hvad der lignede, protest. Video: TV 2 Sport

Det hele udviklede sig til en stor sag, hvor en mundaflæsningsekspert blandt andet skulle hjælpe med at bevise anklagerne om racisme. Juan Cala fra Cadiz hævdede undervejs, at han ikke opførte sig racistisk i kampen mod Valencia.

Sagen endte med, at den såkaldte undersøgelsesdommer ikke kunne finde beviser for racisme. Dermed blev Cala frikendt.

Støtter Vinicius

Den nuværende sag med Vinicius har ud over den nævnte kampagne blandt andet ført til flere anholdelser og at Valencia skal lukke en tribune.

Desuden har Vinicius fået massiv opbakning fra flere kanter - herunder Diakhaby.

- Ja, selvføglelig støtter jeg Vinicius mod de racistiske fornærmelser, han modtog fra nogle fans. Jeg håber, at min klub gør, hvad der er nødvendigt for at straffe dem, der har begået disse handlinger. Ikke at sige noget er at være medskyldig, skriver han på Twitter.