Bayern fyrer topchefer efter endnu et mesterskab

Den tyske storklub kunne lørdag fejre det 11. mesterskab i træk efter en dramatisk sidste spillerunde.

Bayern München skiller sig af med sportsdirektør Hasan Salihamidzic og administrerende direktør Oliver Kahn.

Det skriver medierne Bild og Kicker lørdag, og bare en time efter afslutningen på sæsonens sidste Bundesligakamp har klubben bekræftet fyringerne.

På sin hjemmeside skriver Bayern, at Jan-Christian Dreesen tager over som direktør efter Oliver Kahn. Det er endnu uvist, hvem der afløser Hasan Salihamidzic som sportsdirektør.

- Jan-Christian Dreesen har gjort et exceptionelt godt arbejde for Bayern München over de seneste ti år. Han bor hos FC Bayern, kender klubben ind og ud, og så ved han, hvad der er vigtigt her. Han kan gå i gang uden indkøringsperiode, og det er præcis, hvad FC Bayern har brug for i den aktuelle situation, siger bestyrelsesformand Herbert Hainer.

Meldingen fra de tyske medier kom ganske få minutter efter afslutningen på Bundesliga-sæsonen, hvor Bayern i næstsidste minut sikrede sig det 11. mesterskab på stribe.

Det endte med at blive en guldfest uden Oliver Kahn, forklarer han pĂĄ Twitter.

- Jeg ville gerne have have fejret det med jer, men desværre kan jeg ikke være sammen med jer i dag, da klubben har forbudt mig det. Jeg glæder mig til næste sæson. Der bliver vi ikke bare tyske mestre for 12. gang.

PĂĄ Bayerns hjemmeside udtaler Salihamidzic:

- Jeg er stolt over at have haft et sportsligt ansvar i FC Bayern gennem knap seks år. Jeg vil gerne takke alle spillere, trænere, hele holdet og staben. Det var en fed rejse, og jeg ville gerne have fortsat, men jeg respekterer bestyrelsens beslutning. FC Bayern er over alt, og jeg ønsker vores hold og fans succes, siger den nu tidligere sportsdirektør til klubbens hjemmeside.

Inden sidste spillerunde havde Bayern brug for en sejr, mens Dortmund samtidig skulle smide point hjemme mod Mainz. Og det var lige præcis, hvad der skete. Dortmund spillede 2-2, mens Bayern vandt 2-1 over Köln takket være et mål i det 88. minut.

Trods mesterskabet må Bayerns sæson regnes som lidt af en skuffelse. Holdet røg relativt tidligt ud af både Champions League og pokalturneringen, efter man undervejs havde fyret træner Julian Nagelsmann og ansat Thomas Tuchel.