Utrolig stime fortsætter – ti nedslag i Bayerns regeringstid

FC Bayern München vandt det tyske mesterskab i 2013, og siden har klubben taget 11 ligatitler i træk.

En æra stod for fald – men fortsætter alligevel.

Bayern München overhalede Borussia Dortmund i sidste spillerunde af Bundesligaen og har nu vundet det tyske mesterskab for 11. gang i træk.

Dermed fortsætter sydtyskerne den utrolige rekordstime som national mester. En stime, der begyndte i 2013. I den anledning har vi her fundet ti nedslag fra den utrolige regeringstid:

Nedslag i Bayern Münchens regeringstid

 1. Slog tilbage

  I både 2011 og 2012 kunne Borussia Dortmund lade sig krone som tysk mester, men efterfølgende slog de slagne Bayern-spillere tilbage. I 2012/13-sæsonen præsterede sydtyskerne at sætte en daværende rekord ved at vinde Bundesligaen med seks runder tilbage.

  I denne utrolige sæson tabte Bayern München kun én gang, scorede i hver kamp, holdt 21 clean sheets og havde en måldifference på plus 80.

 2. 'The Treble' til Sydtyskland

  I førnævnte sæson nøjedes Bayern München ikke med det tyske mesterskab. I Champions League sendte klubben først Juventus ud med et samlet nederlag på 0-4, inden FC Barcelona røg en tur i maskinen og tabte med 0-7 over to kampe. I finalen smagte sejren ekstra sødt, da rivalerne fra Borussia Dortmund blev slået på Wembley.

  I pokalturneringen vandt Bayern München over VfB Stuttgart med 3-2, og således var en magisk sæson fuldendt.

 3. En formidabel underskrift

  I 2014 blev Robert Lewandowski hentet til Bayern München fra Borussia Dortmund, og de tyske mestre betalte ikke en rød reje i overgangssum for manden, der senere fejede utallige rekorder ad vejen.

  Siden skiftet til Bayern München præsterede Lewandowski 342 mål i 372 kampe, og i 2020/21-sæsonen slog han Gerd Müllers rekord for flest Bundesliga-mål i én sæson med 41 scoringer i ligaen.

 4. Lewandowskis vilde kamp

  Fem mål i én kamp er ganske enkelt utroligt. Men på ni minutter?

  Dét præsterede Robert Lewandowski at gøre mod VfL Wolfsburg i september 2015. Bayern var bagud ved pausen, og mestrene skiftede Lewandowski ind til anden halvleg – så kvitterede polakken for tilliden og hakkede bolden i kassen fem gange fra det 51. til 60. minut.

  Se målene her.

 5. 'Robbery' – en utrolig duo

  Hvem husker ikke tiden med Arjen Robben og Franck Ribéry? 

  To utrolige kantspillere, der gjorde noget magisk sammen. Duoen så dagens lys allerede tilbage i 2009, og gennem ti år var de en fast del af Bayern-mandskabet, der høstede et hav af titler. De kvitterede med mål, assists og knivskarpe træk ind i banen.

  Samarbejdet mellem de to sluttede med et tysk mesterskab i 2019.

 6. Revolution på målmandsposten

  Få har moderniseret målmandsposten som Manuel Neuer, der kom til Bayern München i 2011 og siden har været en vigtig del af klubbens dominans.

  Særligt i 2014 begyndte sweeper keeper-begrebet at komme frem gennem Neuer, der aktivt tog del i spillet på grønsværen, og i 2019/20-sæsonen havde han et gennemsnit på knap 31 afleveringer per kamp i ligaen – med en succesrate på 85 procent.

  - Jeg tror, at han nemt kunne score et par mål i Bundesliga 2, sagde angrebsikonet Miroslav Klose om sin landsmand for år tilbage.

 7. En legende sagde farvel

  Der Bomber.

  Han var én blandt verdens bedste angribere nogensinde – men den største i Bayern Münchens historie.

  Gennem tiden i Bayern præsterede Gerhard 'Gerd' Müller 523 mål i 580 kampe for Bayern München, så der var selvsagt sørgende sind at spore i klubben, da tyskeren gik bort i 2021. Gennem flere kampe blev Müller hyldet af spillere, fans og folk omkring Bayern München.

 8. Et koryfæ i klubbens historie

  Det er svært at tale om Bayern Münchens regeringstid uden af nævne Thomas Müller.

  I februar overgik han så navnebror Gerd Müller som dén Bayern München-spiller med flest Bundesliga-kampe for klubben.

  Særligt udmærker den karismatiske tysker sig ved at assistere holdkammeraterne. I 2022 sluttede han som den mest assisterende spiller i Bundesligaen for tredje gang på fire sæsoner, og han holder rekorden i ligaen for flest assists på én sæson – 21 styks i 2019/20-sæsonen.

 9. Cirkus Bayern

  Denne sæson vil blive husket for mere end mesterskabsjubel i sidste spillerunde. Uden for banen har der været drama i kulissen.

  En fyret målmandstræner, der efterfølgende skabte strid mellem daværende administrerende direktør Oliver Kahn og målmand Manuel Neuer, en rasende klublegende, sure fans og en trænerfyring er blandt lavpunkterne.

  Lørdag aften, midt i guldfesten, annoncerede Bayern München så, at klubben havde fyret Oliver Kahn og sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

 10. Manifestering af ypperste kaliber

  Så kom den. Rekorden, der aldrig før var set.

  I 2022 vandt Bayern München tiende ligatitel i træk. Den bedrift havde aldrig før set dagens lys på tværs af Europas fem bedste fodboldligaer.

  Dén stime blev så udbygget lørdag, da klubben vandt i sidste spillerunde og kunne fejre mesterskab nummer 11 i træk.

  Spitzenklasse.