Fem øjeblikke fra Conference League, vi ikke glemmer

Aftenens finale i Conference League bliver punktummet for en begivenhedsrig sæson, der har budt på lidt af hvert.

Se Conference League-finalen på TV 2 Sport X og TV 2 Play.

Den nye europæiske turnering Conference League har indtil videre været en bragende succes. Selv de større europæiske hold har taget turneringen alvorligt, og der har været kamp om billetterne til finalen, som i aften spilles mellem engelske West Ham og italienske Fiorentina.

Turneringen har undervejs i sæsonen været forbi eksotiske fodbolddestinationer som Lichtenstein, Kosovo, Armenien og Israel, og den har tilmed givet os det ene magiske moment efter det andet.

I programmet ’Målfesten – det bedste fra sæsonen’, som kan ses på TV 2 Play har vi kigget tilbage på de mest mindeværdige øjeblikke fra årets Conference League.

Som en lille smagsprøve på programmet - og på aftenens finale - får du her fem øjeblikke, vi husker årets turnering for.

Sæsonens målmandskoks

I en turnering fyldt med målmandskoks formåede Yurchenko fra det armenske hold Pyunik alligevel at overstråle sin keeperkollegaer.

I slutminutterne af gruppekampen mod Slovan Bratislava kiksede Pyunik-målmanden nemlig sit udspark i en sådan grad, at han forærede sejren til Bratislava. Den kostbare fejl kom endda kun få sekunder efter en udligning, og 2-1-nederlaget betød i sidste ende, at Pyunik ikke gik videre fra gruppespillet.

I slutminutterne af gruppekampen mod Slovan Bratislava kiksede Pyunik-målmanden sit udspark i en sådan grad, at han forærede sejren til Bratislava. Video: TV 2 Sport

Held i uheld – årets aflevering

Turneringens assist – eller i hvert fald den mest kuriøse af slagsen – går til det tjekkiske hold Slovacko, da de scorede til 3-3 i gruppekampen mod serbiske Partizan.

Det er et af de mål, der knap nok kan beskrives. Det skal ses.

Turneringens assist går til det tjekkiske hold Slovacko, da de scorede til 3-3 i gruppekampen mod serbiske Partizan. Video: TV 2 Sport

Tre gange saks fra Fiorentina

Finalisterne fra Fiorentina går efter taktikken med at ’tredje gang er lykkens gang’. I hvert fald når det kommer til saksespark.

I kampen mod Sivasspor blev det nemlig først på tredje forsøg, at Antonin Barak fik semi-saksesparket bolden i mål. Det kom efter mislykkede forsøg fra holdkammeraterne Luka Jovic og Lucas Martínez Quarta. Fiorentina har med 36 mål i øvrigt været det mest scorende hold i turneringen.

I Fiorentinas kamp mod Sivasspor blev det først på tredje forsøg, at Antonin Barak fik semi-saksesparket bolden i mål. Video: TV 2 Sport

Magiske Moffi fra Nice

Moffi lyder måske som navnet på en familiehund, men det er også navnet på en af de mest akrobatiske spillere i fodboldeuropa.

24-årige Terem Moffi fra Nice leverede nemlig et spektakulært saksesparksmål i kvartfinalekampen mod Basel. Trods Moffis flotte mål måtte Nice se sig dog slået ud af turneringen inden det for alvor blev sjovt.

Moffi er en af de mest akrobatiske spillere i fodboldeuropa. Han leverede et spektakulært saksesparksmål i kvartfinalekampen mod Basel, og jubelscenen bestod af flere akrobatiske spring. Video: TV 2 Sport

Hattrick på tre minutter

Den nigerianske angriber Gift Orban fra belgiske Gent skulle blot bruge tre minutter og 20 sekunder på at score det hurtigste hattrick nogensinde i en europæisk fodboldturnering.

Vanvittigt jo!

Fra det 31. til det 34. minut af 1/8-finalen mod tyrkiske Basaksehir var den 20-årige angriber fyr og flamme og sikrede med dette lynhattrick sit hold et videre avancement til kvartfinalen. Og så har han i øvrigt et helt fantastisk navn.

Den nigerianske angriber Gift Orban fra belgiske Gent skulle blot bruge tre minutter og 20 sekunder på at score det hurtigste hattrick nogensinde i en europæisk fodboldturnering. Video: TV 2 Sport