Disse spillere kan hentes gratis

Den 30. juni er ikke hvilken som helst dato. For den dag udløber flere store spilleres kontrakter og dermed er de ledige på det frie marked.

Vi nærmer os i den grad silly season, hvor alverdens rygter og spekulationer tager over, når tomrummet fra de manglende kampe i fodboldeuropa skal udfyldes.

Der er som bekendt ikke noget, der er gratis i denne verden, men de her spillere koster i hvert fald intet i overgangssum.

Her har du en liste med ti navne, hvis kontrakt udløber den 30. juni og som kan forhandle med andre klubber.

Disse spillere kan hentes gratis

 1. David de Gea

  Hvad skal der lige ske med spanieren denne sommer? Det er godt nok svært at blive klog på. Den ene uge kan man læse i den engelske presse, at han er fortid i Manchester United, da han har lavet for mange dyrebare fejl og ikke er god nok med fødderne til ten Hags smag.

  Andre gange kan man læse, at de Gea ingen steder skal.

  Spanieren har en option i sin kontrakt der gør, at United kan forlænge den nuværende aftale med et år, hvis det er det, de ønsker. Dog er det tvivlsomt om de rødklædte, vil benytte sig af den finte, da den nuværende kontrakt indebærer en hidsig løn.

 2. Ilkay Gündogan

  Det her er en af de mere spændende navne på listen. For tyskeren har været decideret flyvende for de engelske mestre det sidste stykke tid.

  De lyseblå vil angiveligt hjertens gerne forlænge Gündogans kontrakt, men der har også floreret rygter om, at FC Barcelona og Arsenal lurer i kulissen.

 3. Luka Modric

  Real Madrid-stjernen har også udløb inden længe. Der verserer både rygter om mellemøstlige tilnærmelser, men der arbejdes efter sigende også på at forlænge aftalen med de hvidklædte.

  Nok er Modric blevet 37 (!) år, men det er ikke til at se, når kroaten træder på banen. 

 4. Toni Kroos

  Vi tager lige en mere fra Real Madrid-lejren. Hovedstadsklubben forsøger dog også at forlænge med tyskeren.

  Toni Kroos er sammenlignet med førnævnte Luka Modric "kun" 33 år og burde også have mere tilbage i tanken. 

 5. Angel Di Maria

  Argentineren stopper i Juventus, når hans nuværende kontrakt udløber. Måske han tager tilbage til klubben, hvor det hele startede? Benfica kunne være et godt bud på teknikerens kommende arbejdsgiver.

  Dog er rygterne om Saudi Arabien også beyndt at blomstre. 

 6. Roberto Firmino

  Brasilianeren har nærmest været billedet på starten af Klopp-æraen i Liverpool. Men inden længe er det eventyr forbi. Spørgsmålet er så bare, hvor den teknisk stærke angriber ender henne?

  Der er mange scenarier i spil her, men som udgangspunkt står Firmino nok ved en skillevej. Skal han forfølge sine sportslige ambitioner, eller skal han jagte pengene og søge mod en eksotisk adresse? Det bliver interessant at følge. 

 7. Wilfried Zaha

  Han er gået hen og er blevet en sand klublegende i Crystal Palace. Og efter at have spillet mere 400 kampe for klubben er det næppe urimeligt at sige, han har udtjent sin værnepligt. Eller har han?

  Det skal blive spændende at følge, om den gode dribler får et tilbud, der er mere attraktivt end at forlænge sit ophold hos Crystal Palace.  

 8. Youri Tielemans

  Han er også lidt sjov, ham her. For belgieren har i flere sæsoner været kædet sammen med et skifte til en større adresse end Leicester. Angiveligt skulle både Arsenal og Manchester United have vist interesse for ham de sidste par år, og nu kan han altså erhverves ganske gratis.

  Desværre for Tielemans har han ikke spillet op til sit vanlige niveau i denne sæson og derfor er det måske ikke lige så sikkert, at det er så store klubber, der vil forsøge at skrive kontrakt med ham. Men en ting er sikkert. Han følger ikke med Leicester ned i Championship.  

 9. Adama Traore

  Han er også en af de sjovere på listen. For nok har muskelbundtet spillet en anelse under det niveau, han blev så kendt for i Wolves, da han først brød igennem i den engelske klub. Men en spiller som Traore vil altid være interessant grundet de spidskompetencer, han besidder.

  Wolves skulle forsøge at forlænge den hurtige spillers aftale, men det er langt fra sikkert, at de lykkes med den mission.

 10. Daichi Kamada

  Jesper Lindstrøms japanske holdkammerat er også snart ledig på markedet, og han er heller ikke helt uinteressant. Transfermarkt melder om interesse fra både Borussia Dortmund og AC Milan.

  Kamada har nogle spændende spidskompetencer. Det vidner ni mål og syv assist i denne Bundesliga-sæson også om. 

  Modsat nogle af de andre navne på listen har Kamada alderen på sin side, da han med sine 26 år velsagtens er i sin bedste fodboldalder.