Hjulmand forklarer ”vanskelig” trupudtagelse

De 25 spillere, landstræneren har udtaget til de kommende landsholdskampe, møder ind med et forskelligt afsæt.

Inden længe skal landsholdet igen i ilden og revanchere sig efter et pinefuldt nederlag til Kasakhstan senest.

Derfor må man formode, at Kasper Hjulmand har været omhyggelig, når han har skullet udvælge spillere til den endelige landsholdstrup frem mod EM-kvalifikationskampene mod Nordirland og Slovenien.

Landstræneren forklarer til TV 2 Sport, at det har været en svær øvelse at udtage truppen, men denne gang skyldes det andre årsager end udelukkende spillernes fodboldevner.

- Det har været et vanskeligt vindue på grund af timingen, hvor de nationale turneringer stopper på forskellige tidspunkter. Vi har en Anders Dreyer, der spillede sin sidste kamp i Anderlecht den 28. april. Han kan umuligt være klar to måneder senere uden at spille fodbold.

- Nogle stoppede den 27. maj, og så er der andre, der stadig ikke har spillet den sidste kamp.

- Vi har en fantastisk trup, og vi ved, hvad der skal ske nu. Vi er lidt halvt under pres nu. Vi har en stærk trup med en stærk moral, og det skal vi vide, siger Kasper Hjulmand.

Anders Dreyer, som Hjulmand nævner, var også en af de spillere, der ikke blev udtaget til landsholdet i denne omgang. Udover ham må både Viktor Kristiansen, Elias Jelert og Marcus Ingvartsen se sig forbigået.

Frygter ikke for dem, der er rykket ned

Når landsholdsspillerne møder ind i til de to vigtige EM-kvalifikationskampe, er det med blandede oplevelser i bagagen. Hvor nogle har kunnet fejre stor succes med sit klubhold, har andre prøvet at rykke ned med deres respektive klubber.

Men landstræneren er ikke nervøs for særligt de spillere, der ikke kommer jublende ind i landsholdslejren.

- Spillerne kommer fra forskellige situationer, men så snart de er sammen og kigger på hinanden her, så falder tingene lidt i hak, og så er de et andet sted. De får en ny inspiration, og så er det os, der er holdet.

- Man glemmer lidt, om man har spillet Champions League, eller om man er rykket ud. Det kommer også til at ske på mandag. Jeg glæder mig altid til de første dage. Jeg er ikke så bekymret for de spillere, der er rykket ned, siger Kasper Hjulmand.

Både Martin Braithwaite og Rasmus Nissen Kristensen, der begge er udtaget til de kommende landsholdskampe, er begge rykket ned i denne sæson med henholdsvis Espanyol og Leeds.

Du kan naturligvis se Danmarks landskampe på TV 2 og TV 2 Play. Fredag den 16. juni klokken 20.45 møder de Nordirland i Parken.

EM-kval. gr. H

EM-kval. gr. H
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
16411136+713
26411125+713
36402114+712
4640295+412
5610548-43
66006021-210