Dommer afbrød superligakamp efter kast med kanonslag

Duellen om Danmarks sidste plads i europæisk fodbold i næste sæson blev skæmmet af to grimme hændelser. Den sidste fik dommeren til at afbryde kampen.

FC Midtjylland vandt Europa Playoff-kampen fredag aften, men kampen vil også blive husket for de to kanonslag, den samme Viborg-fan kastede på banen mod FCM-målmand Jonas Lössl.

Det første kanonslag blev kastet efter knap 70 minutters spil og umiddelbart efter FC Midtjyllands scoring til 1-0.

Kanonslaget, som blev kastet fra endetribunen med de mest inkarnerede Viborg-fans, ramte ikke FCM-målmanden, men gik af lige bag ham, og han faldt efterfølgende til jorden og måtte modtage behandling.

Et dramatisk øjeblik, som også fik FCM-cheftræner Thomas Thomasberg til at gå ind på banen.

Jonas Lössl kom på benene igen, men blot for at blive udsat for endnu et kanonslag.

Kamp afbrudt efter nyt kanonslag

I kampens sjette tillægsminut kom der således et nyt kanonslag flyvende, og denne gang valgte dommer Peter Kjærsgaard-Andersen at afbryde kampen og sende spillerne ind i spillertunnellen.

Mens spillerne opholdt sig derinde, udbrød der tumult blandt Viborgs fans. Tv-billederne viste en decideret slåskamp mellem flere fans.

Efter en håndfuld minutter blev kampen genoptaget. I det sidste minut skete der ikke noget, og kampen blev dermed færdigspillet.

FC Midtjylland vandt 1-0 og skal derfor spille kvalifikation til Conference League-gruppespillet.

Efter kampen i Viborg bekræftede Viborg FF-direktør Morten Jensen over for Viaplay, at det var samme mand, der kastede begge kanonslag.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter på Twitter, at manden er anholdt og sigtet for at have kastet kanonslagene og derved skabt fare for andre mennesker.