Politi anholder tilskuer – fanget på kamera

Politiet har anholdt en mand for kast med to kanonslag under kampen mellem Viborg og FC Midtjylland.

Playoff-kampen mellem Viborg FF og FC Midtjylland fredag blev skæmmet af to kanonslag, der blev kastet på banen mod FCM-målmand Jonas Lössl.

Synderen er ifølge politiet fundet og anholdt.

- Kampen i Viborg er nu slut. Under kampen blev der kastet to kanonslag ind på banen.

- En mand blev kort efter kampen anholdt, sigtet for at have kastet kanonslagene og derved skabt fare for andre mennesker, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Viborgs direktør, Morten Jensen, meddelte over for tv-kanalen 3+, at man havde udpeget manden via overvågningsbilleder på stadion.

Kampen blev afbrudt med et minut tilbage af overtiden, da det andet kanonslag blev kastet på banen. Spillerne blev sendt i omklædningsrummet, og under afbrydelsen udbrød der interne slåskampe på Viborgs fanafsnit.

Efter en mindre pause blev det sidste minut afviklet, og FC Midtjylland vandt 1-0 på et mål af Aral Simsir. Med sejren deltager FCM i kvalifikationen til næste sæsons Conference League.

Yderligere 11 sigtelser

Senere fredag meddelte Midt- og Vestjyllands Politi desuden, at yderligere 11 personer er blevet sigtet for blandt andet maskering og brug af pyroteknik efter lokalopgøret.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, ærgrer sig over for Viborg Stifts Folkeblad over balladen.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at de andre fans ikke udpegede ham allerede første gang, der blev sendt et kanonslag på banen, siger Wilbek og tilføjer, at byen bør være " meget flov" over begivenhederne.