Kommentar: Fy for Zlatan

16x9

Toft håber, at Zlatans måltørke på fortsætter _ men frygter det modsatte

De taler og taler om Zlatan Ibrahimovich - i Sverige og i Danmark. Vi har fået hans livshistorie fra barndommen i Malmø af en bosnisk far og en kroatisk mor til den internationale stjernestatus med en handelsværdi på 700 millioner kroner.

Han kan noget særligt, denne Zlatan - blev for nylig topscorer i den italienske serie A med 25 perlemål og formentlig snakker vi her om verdens bedste spiller netop nu.

Aftonbladet i det svenske har spurgt 31 aktive landsholdsspillere om, hvem der er den vigtigste spiller i opgøret mod Danmark. 82 procent peger på Zlatan Ibrahimovich - hvis han er i spillehumør, slår vi Danmark og kommer til VM... siges det samstemmende.

Og vi - og de - kan blive ved med at fortælle, hvor god han er. For han er god. Skide god!

Men, og det her men kommer forhåbentlig rettidigt - Zlatan har det med at gå ned og være nærmest fornærmende slap i de store kampe for det svenske landshold! Han har endnu ikke scoret i denne kvalifikationsrunde (fire kampe) og han slog totalt op i banen ved EM-slutrunden i Schweiz/Østrig sidste år og endnu mere markant i VM-slutrunden i Tyskland 2006.

Måske fordi hans stjernestatus gør ham større end holdet. De svenskere har aldrig for alvor kunnet håndtere en stjerne i det kollektive grundsyn. Zlatan er eneren, der går egne veje. Da det svenske landshold ankom til træningslejren op til mødet med Danmark var det i en fællesnævner: bus. Zlatan kom i privatbil med tonede ruder og to sikkerhedsfolk - hej och välkommen!

Selvfølgelig er der fokus på Zlatan Ibrahimovich også fra Morten Olsens side. Men jeg tror mere der er fokus på de spillere, der skal iscenesætte ham - dem med afleveringerne.Det bliver de "rigtige" svenske nøglespillere, selvom den svenske landstræner Lars Lagerbäck hævder, at "det finns inga nyckelspelare". Vrøvl! Og det bliver her, danskerne har koncentrationen! Omkring Henrik Larsson, Kim Källström, Anders Svensson, Rasmus Elm og backerne Mikael Nilsson og Behrang Safari.

Den svenske självfortroende er næsten grænseoverskridende og lidt for høj i hatten. Det danske hold bliver ringeagtet og en klummeskriver topper, når han op til kampen giver sit bud på sine fem danske favoritter gennem tiderne - det er: Torben Ulrich (tennis), Carsten Jensen (forfatter), Paprika Steen (skuespiller), Brian Nielsen (bokser) og Gitte Hænning (sanger)! Heja Sverige!