Før braget: Sve-DK, mand-mod-mand

16x9

Mikkel Jensen vurderer de to holds spillere mod hinanden

Siden 2003 har Mikkel Jensen groet sine fodbold-rødder godt fast i den svenske hovedstad hos Södermalm-klubben Hammarby. Tv2.dk har bedt den tidligere Brøndby-spiller vurdere de to formodede startopstillinger mand-mod-mand.

Thomas Sørensen mod Andreas Isaksson
"Thomas Sørensen er en meget mere stabil målmand end Andreas Isaksson, der er en rigtig tv-målmand med store redninger, men også nogle fejl. Thomas Sørensen er en gennem-stabil målmand."
Fordel Danmark

Lars Jacobsen mod Mikael Nilsson
"Det er meget lige. De er begge to stabile højre back, hvor Lars er mere offensiv. Nilsson gør sit arbejde og laver sjældent nogle fejl."
Lige

Daniel Agger mod Olof Mellberg
"Mellberg er i mine øjne overvurderet. Han har haft en god karriere ud fra sit talent. Har god speed, men er svag i opspillet. Daniel er fantastisk dygtig i opspillet frem ad banen."
Fordel Danmark

Simon Kjær mod Daniel Majstorovic
"Svær at vurdere, for jeg har næste ikke set Simon Kjær spille. Majstorovic er en lidt tung, men placeringssikker midterforsvarer, der er meget dygtig i luften. Han kan udfordres, når det kommer til hurtigheden."
Lige

Simon Poulsen mod Adam Johansson
"Venstre side er det svage punkt på det svenske hold. Johansson er stabil - mens jeg har set Simon Poulsen for lidt til at vurdere ham. Det kan være de flytter Mikael Nilsson over i venstre side."
Lige

Christian Poulsen mod Anders Svensson
"Svensson er en rigtig god spiller med et fantastisk blik for spillet, som holder et højt niveau og tager et stort ansvar. Poulsen er faldet i niveau efter skiftet til Italien. Han spiller fantastisk enkelt - men jeg hælder til Svensson."
Fordel Sverige

Martin Jørgensen mod Kim Källström
"Her er Källström bedst med sit stærke venstreben og sin fantastiske arbejdsradius, hvor Martin tager flere pauser. Martin er bedre én-mod-èn, men han er i sin karrieres efterår - men på en god dag kan han hamle op med Källström."
Fordel Sverige

Rasmus Elm mod Dennis Rommedahl
"Elm kan overraske danskerne. Han er en fantastisk dygtig spiller, der kan nå rigtigt langt. Dennis er dygtig, og han er god med sin speed, når man bliver presset - og det tror jeg danskerne gør. Men den er lige."
Lige

Jesper Grønkjær mod Christian Wilhelmsson
"Her vinder Grænkjær. På sine bedste dage er han en verdensklassespiller - og det niveau har Wilhelmsson ikke. Jeg kan godt lide Grønkjær udfordrer hver gang, han har bolden."
Fordel Danmark

Thomas Kahlenberg mod Henrik Larsson
"Her vinder Henke - ingen tvivl, selvom jeg synes Thomas Kahlenberg er en fantastisk dygtig spiller, der matcher mange andre på det svenske hold. Henke har en fantastisk timing og en fodbold-intelligens udover det sædvanlige."
Fordel Sverige

Nicklas Bendtner mod Zlatan Ibrahimovic
"De ligner hinanden - men Zlatan er i top fem blandt alle fodboldspillere i verden lige nu. Men jeg tror Bendtner har potentiale til at snuse Zlatan i hælene."
Fordel Sverige

Samlet vurdering fra Mikkel Jensen:
Fordel Sverige