Hall of Fame har fået nyt medlem

Alle i Cirkusbygningen stod op og klappede, da en rørt Per Røntved blev optaget i Fodboldens Hall of Fame ved Dansk Fodbold Award 2011.

Den 62-årige, tidligere danske landsholdspiller, der spillede på landsholdet i 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne, er nu medlem af en fornem og eksklusiv klub.

"Det er sgu svært. Det er fandme flot. Det er lige før, at jeg græder," sagde en rørt Per Røntved, da han kom på scenen på Cirkusbygningen.

"Tak til DBU for den flotte award, de har lavet siden 2006 sammen med TV 2. Tak til min familie, mine venner og bekendte, som altid har støttet mig, siden jeg desværre fik en hjerneblødning for 27 år siden", sagde Per Røntved, der måtte stoppe karrieren i 1984 på grund af sin sygdom.

Endnu et medlem på vej
Han var forsvarsspiller og spillede i blandt andet Brønshøj, Werder Bremen og Randers Freja - faktisk er han den spiller, der har scoret næstflest selvmål i Bundesligaens historie.

Han var også den første spiller, der opnåede 75 landskampe for Danmark. Efter sit landsholdsstop tog han til USA for at spille der, men han måtte pludseligt stoppe, da han blev ramt af hjerneblødningen, der gjorde ham lam i den ene side.

"Jeg vil også gerne sige tillykke til mig kone, der har holdt mig op i alle de år. Jeg elsker dig," sagde Per Røntved.

Udover Per Røntved bliver endnu en dansk fodboldlegende optaget i Hall of Fame ved årets Dansk Fodbold Award.