Sådan vil politiker løse ballade

16x9

Event-betjente kan måske gøre kampen mod balladetilskuere i Superligaen endnu mere effektiv.

Specialuddannede event-betjente har været en succes i Østjylland, og nu foreslår retsordfører for De Radikale, Jeppe Mikkelsen, at event-betjentene sættes ind i hele landet.

"Politiet anholder heldigvis færre og færre personer til kampene i Superligaen, men jeg tror stadigvæk, at man kan gøre endnu mere," siger Jeppe Mikkelsen og henviser til, at der i sidste sæson blev anholdt 255 personer.

Skal udbredes
Året før blev der foretaget 406 anholdelser i forbindelse med kampene i Superligaen.

"Hvis man udbreder forsøget med event-betjente, tror jeg, at man kan nedbringe antallet yderligere."

"Event-betjentene virker som guider og er i dialog med fansene, og det har medført mindre uro i Østjylland. Det kan man med fordel prøve at brede ud til andre landsdele. Især til højrisikokampene."

Spiller i dagslys
"Frem for at møde hårdt mod hårdt, så kunne politiet gå mere i dialog. Måske kan man afværge nogle af de tilspidsede situationer, før de opstår," siger Jeppe Mikkelsen.

Superligaens ballademagere er igen kommet på dagsordenen, efter at søndagens brag mellem Brøndby og FC København er blevet fremrykket til klokken 13.30 - hvor der er dagslys - på anbefaling af politiet.

Det skyldes, at der i efteråret har været tilskuerballade, når de to hold har mødt hinanden i det storkøbenhavnske lokalopgør.