Brøndby kan miste 23 mio. fredag

16x9

Fredag kan blive en rigtig dyr dag for Per Bjerregaard og Brøndby

Det kan blive en dyr fornøjelse for den i forvejen økonomisk pressede fodboldklub Brøndby IF, når Fodboldens Voldgiftsret fredag afsiger dom i den såkaldte feriepengesag.

Spillerforeningen mener nemlig, at Brøndby skylder nuværende og tidligere ansatte i alt 15.957.905 kroner i feriepenge. Dertil kommer et rentekrav på i alt 7.440.849 kroner for sagerne, der går helt tilbage til 2004.

I første omgang handler afgørelsen kun om de tre tidligere Brøndby-spillere, Martin Ericsson, Thomas Rasmussen og Peter Madsens krav. Men den bliver et pejlemærke for, om spillerne har en god sag eller ej.

Brøndby har hele tiden afvist
Dommen får dermed ikke blot betydning for Brøndby IF, men også for andre klubber, hvor spillere mener at have feriepenge til gode.

"Spillerforeningen har rejst krav til Brøndby IF som den første klub, men er i gang med at gennemgå medlemmernes lønforhold i andre klubber med henblik på at opgøre typerne af fejlene og omfanget af dem," skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Brøndby har på sin side hele tiden afvist at skylde spillerne feriepenge. Både i sit seneste årsregnskab og på generalforsamlingen gjorde Brøndby-ledelsen det klart, at den forventer at vinde sagen.