Dansk EM-profil skifter klub

16x9

EM_spilleren Jakob Poulsen forlader FC Midtjylland og tager på udlandseventyr

Den danske fodboldlandsholdsspiller Jakob Poulsen skifter til AS Monaco, der optræder i den næstbedste franske fodboldrække.

Både monegaskerne og Poulsens hidtidige klub FC Midtjylland oplyser, at aftalen er gået i stand, og at EM-spilleren er nået til enighed med klubben i fyrstedømmet om en treårig kontrakt.

"Jeg er meget glad. Det er et stort skridt i min karriere, at jeg i en alder af næsten 29 år nu kommer til en storklub, selv om Monaco lige nu er Ligue 2," siger Jakob Poulsen til AS Monacos hjemmeside.

Tilbage til toppen

"For nogle år siden var klubben i toppen af europæisk fodbold, og jeg ved, at lederne vil tilbage til det niveau på sigt. Men vi skal gå langsomt frem. Det bliver en stor udfordring," siger Jakob Poulsen.

AS Monaco var i Champions League-finalen så sent som i 2004, men rykkede sidste år ud af den bedste franske række. Nedturen fortsatte langt ind i den netop overståede sæson, og en overgang lignede traditionsklubben en nedrykker for anden sæson i træk.

Men med en god slutspurt fik klubben fra rigmandsparadiset lagt afstand til nedrykningspladserne og sluttede som nummer otte.

FCM jubler

Som ny træner får Jakob Poulsen den erfarne italiener Claudio Ranieri, der senest var i Inter. Blandt de kommende holdkammerater finder man Monaco-legenden Ludovic Giuly, der var med i de sjove dage og snart fylder 36 år.

Jakob Poulsen kom i 2010 til FC Midtjylland, og den Herning-baserede klub udtrykker tilfredshed med den udvikling, Poulsen har gennemgået.

"Jeg er rigtig glad på Jakobs vegne over, at den plan, vi lagde, da han kom til klubben, er lykkedes. Han kom tilbage fra sin skade og har spillet sig i god form og spillet et flot EM, og nu er han solgt."

"Det er vi stolte af. Det er flot arbejde af Jakob, medspillerne og trænerne, at Jakob nu kommer ud og forfølger sin drøm," siger FC Midtjyllands ordførende direktør Claus Steinlein.