Kevin Magnussen: Jeg er et sted, hvor jeg kan blive verdensmester

Det var en lykkelig Kevin Magnussen, der mødte TV 2 SPORT efter Renaults pressemøde i Paris

Omkring klokken 13.30 onsdag eftermiddag skete det, alle danske motorsportfans har ventet længe på.

Den danske racerkører Kevin Magnussen blev præsenteret som ny kører i på det nye Renault-team på et pressemøde i Paris.

Kevin Magnussen har været ude i kulden efter han i oktober blev fyret som test- og reservekører for McLaren, og det var derfor en meget glad racerkører, der mødte pressen efter præsentationen.

- Det er dejligt. Det er fedt at være tilbage med sådan et stort team her. Jeg havde håbet på at være tilbage i Formel 1, jo. Men jeg havde nok ikke regnet med at komme tilbage med et fabriksteam, siger han til TV 2 SPORT.

Renault-teamet er et nyt fabriksteam, der er bygget på 'resterne' af det gamle Lotus team. Et sted med stort potentiale, som den 23-årige Kevin Magnussen melder sig klar til at indfri.

- Der er tre teams i Formel 1, hvor alt bliver bygget internt af det samme brand; Ferrari, Mercedes og Renault. Det tegner godt for fremtiden, siger han.

Det kommer dog til at tage lidt tid, før vi kan forvente at se danskeren på posiet ved et Grand Prix.

- Jeg tror, at der vil være en opbygningsfase. Det vil komme til at tage noget tid før vi ligesom kommer i gang. Det er virkelig at starte fra bunden, det her. De overtager en ny fabrik. Selvfølgelig har motorerne været i gang i nogle år, men de har haft nogle problemer, og måske ikke fået det ud af det, de gerne vil, siger han.

Kevin Magnussen har hele tiden sagt, at hans mål er en dag at blive verdensmester i Formel 1. Og det er altså stadig drømmen, slår han fast.

- Jeg er det helt rigtige sted til at komme i gang igen, og jeg er et sted, hvor jeg kan blive verdensmester. Det er det, det hele handler om, siger Kevin Magnussen til TV 2 SPORT.

Og han slutter af med en helt speciel hilsen til de danske fans.

- Tusind tak for al den opbakning, der har været. Jeg er ked af, at jeg ikke har kunnet sige noget de sidste par dage. Det har været lidt åbenlyst, hvad der skulle ske, uden at jeg selv har kunnet sige noget. Nu er det ude, og vi er klar til at gå ind i en forhåbentligt spændende sæson.

Tidslinje over Kevin Magnussens karriere

 1. 2008

  1. Formel Ford

   Kevin Magnussen startede sin karriere i den danske Formel Ford-serie. Ligesom sin far, Jan Magnussen, havde gjort det 15 år forinden, vandt han serien. Han blev dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

 2. 2009

  1. Formel Renault 2.0

   Efter en imponerende sæson i Formel Ford-serien rykkede Kevin Magnussen op i Formel Renault 2.0, hvor han deltog i Northern European Cup og den prestigefyldte Eurocup for Motopark Academy-teamet. Han endte 2009-sæsonen med at blive nummer syv i Eurocuppen og en andenplads i  Northern European Cup, hvor han samtidig blev kåret til årets rookie. Han blev derudover i 2009 en del af Formel 1-teamet McLarens såkaldte Young Driver Programme.

 3. 2010

  1. Formel 3

   I 2010 rykkede Kevin Magnussen med Moto Academy-teamet videre til Formel 3, hvor han deltog i den tyske Formel 3-serie. Han sluttede efter tre sejre og otte podiepladser på en samlet tredjeplads og blev derudover kåret til årets rookie. 

 4. 2011

  1. Formel 3

   I 2011 skiftede Kevin Magnussen til Carlin-teamet og kørte den britiske Formel 3-serie. Her kørte han sig til en samlet andenplads med syv sejre, ni podiepladser og seks pole positions. Han endte sæsonen med, at han var den kører, som havde flest pole positions, flest hurtigste omgang og  ført i flest omgange.

 5. 2012

  1. Renault 3.5

   I 2012 fortsatte Kevin Magnussen hos Carlin, og han rykkede med dem videre til Renault 3.5. En sejr, tre podiepladser og tre pole positions resulterede i en samlet syvendeplads. Derudover fik han rollen som udviklingskører hos McLaren, og fik dermed lov til at køre F1 Young Drivers Test i Abu Dhabi, hvor han var den hurtigste af alle testkørerne.

 6. 2013

  1. Renault 3.5

   I 2013 skiftede Kevin Magnussen til det franske  DAMS-team og fortsatte i World Series by Renault. Her fik han en fantastisk sæson, hvor han vandt serien efter fem løbssejre, tretten podier og otte hurtigste omgange. Samtidig blev han forfremmet til reservekører i Vodafone McLaren Mercedes F1.

 7. 2014

  1. Formel 1

   Den 14. november 2013 blev det bekræftet, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i sæsonen 2014. I F1-testene var han blandt de hurtigste i Jerez og Bahrain, og i det første Grandprix i Australien sluttede han på en tredjeplads. Efter en sæson med mange tekniske problemer hos McLaren-teamet sluttede Kevin Magnussen på en 11 plads med 55 point. 

 8. 2015

  1. Reservekører, Formel 1

   Efter 2014-sæsonen blev det annonceret, at Kevin Magnussen ville blive degraderet til reservekører i 2015, da McLaren-teamet havde skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Senere på året blev det meldt ud, at Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt, og han dermed skulle ud og finde en ny arbejdsgiver. 

   Der var herefter flere rygter, som satte Kevin Magnussen i forbindelse med Haas Formel 1-team. Efter bruddet med McLaren testede han hos Mercedes DTM og Porshes LMP1-bil. 

 9. 2016

  1. Formel 1, Renault

   Den 28. januar skrev det tyske racer-magasin, Autosport, at Kevin Magnussen skulle afløse Pastor Maldonado hos Renaults Formel 1-team. Den tredje februar blev det bekræftet på et pressemøde, at Kevin Magnussen bliver Formel 1-kører hos Renault.

 10. 2017

  1. Formel 1, Haas

   Efter en vanskelig sæson i Renaults dårligt præsterende racer skifter Kevin Magnussen til Formel 1-teamet Haas. Renault havde ellers tilbudt Magnussen en etårig kontrakt, som han dog afviste.