Formel 1

Tillykke med dit Formel 1-sæde, Kevin – nu har du meget, meget travlt

Kevin Magnussen skal bruge alle sine vågne timer hos Renault for at blive klar til de første tests hos Formel 1-teamet, vurderer Ulrik Jönsson.

Følg med i præsentationen af Kevin Magnussen og resten af Renault-teamet l liveblog på tv2.dk klokken 13.00 og i SPORTSCENTER SPECIAL klokken 18.00 på TV 2 SPORT.

Det haster ikke mere end det jager, lyder en gammel talemåde.

Men for den danske racerstjerne Kevin Magnussen er tiden knap, når han senere i dag med stor sandsynlighed bliver præsenteret som ny Formel 1-kører hos Renault.

Uret tikker nemlig gevaldigt, når man spørger til, hvornår han skal være klar til sæsonen 2016.

- Det skal han sådan et sekunds tid efter, at han er blevet præsenteret. Det er med at komme derudaf nu. Der er ikke ret lang tid til de første tests, og Kevin får meget, meget travlt. Det er en ung mand, der får mange timer på arbejde de næste par uger, siger TV 2 SPORT’s motorsportsjournalist Ulrik Jönsson.

Kevin skal bevise sig

Kevin Magnussen skal om under tre uger køre de første tests for sit nye franske team. Fra d. 22. til d. 25. februar har den danske racerkører fire dage i Barcelona, hvor bilen skal prøves af. Det er et kort indløb til nogle vigtige tests. Men den danske racerkører har dog den mentalitet, der skal til for at lykkes.

- Kevin har i motorsportsbranchen ry for at være en dygtig holdspiller. Han er meget dygtig til at arbejde sammen med alle de folk, der er omkring bilen og teamet, og det er vigtigt. Lige nu og her skal fokus være på, at man skal samle teamet omkring Kevin. Han går ind i Renault som førstekører, og det gør en stor forskel i forhold til, hvor han var placeret i McLaren. Det han skal gøre nu er at få samlet teamet omkring sig på den måde, at de tror på Kevin og bakker op omkring Kevin - og at han viser dem, at han er værd at knokle for. Det er heldigvis noget af det, som han er allerbedst til, siger motorsportsjournalisten.

Hvad kan vi forvente os af den første test?

- Ingenting. For Renault, som er i gang med det her helt nye projekt, så er det et spørgsmål om at se, hvordan det fungerer, når man kommer ud i en racerbil, og hvordan det hele virker ude på en rigtig bane. Derfor bliver det virkelig en test med meget stort T. Der er ikke nogen med omgangstider eller noget andet, der vil være vigtigt for Renault på det tidspunkt. Det er simpelthen en funktionstest, kan man kalde det. De skal have en masse data med hjem, som de kan arbejde videre med, og det er det vigtigste, siger Ulrik Jönsson.

Første Formel 1-Grand Prix er i Melbourne d. 20. marts.

Tidslinje over Kevin Magnussens karriere

 1. 2008

  1. Formel Ford

   Kevin Magnussen startede sin karriere i den danske Formel Ford-serie. Ligesom sin far, Jan Magnussen, havde gjort det 15 år forinden, vandt han serien. Han blev dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

 2. 2009

  1. Formel Renault 2.0

   Efter en imponerende sæson i Formel Ford-serien rykkede Kevin Magnussen op i Formel Renault 2.0, hvor han deltog i Northern European Cup og den prestigefyldte Eurocup for Motopark Academy-teamet. Han endte 2009-sæsonen med at blive nummer syv i Eurocuppen og en andenplads i  Northern European Cup, hvor han samtidig blev kåret til årets rookie. Han blev derudover i 2009 en del af Formel 1-teamet McLarens såkaldte Young Driver Programme.

 3. 2010

  1. Formel 3

   I 2010 rykkede Kevin Magnussen med Moto Academy-teamet videre til Formel 3, hvor han deltog i den tyske Formel 3-serie. Han sluttede efter tre sejre og otte podiepladser på en samlet tredjeplads og blev derudover kåret til årets rookie. 

 4. 2011

  1. Formel 3

   I 2011 skiftede Kevin Magnussen til Carlin-teamet og kørte den britiske Formel 3-serie. Her kørte han sig til en samlet andenplads med syv sejre, ni podiepladser og seks pole positions. Han endte sæsonen med, at han var den kører, som havde flest pole positions, flest hurtigste omgang og  ført i flest omgange.

 5. 2012

  1. Renault 3.5

   I 2012 fortsatte Kevin Magnussen hos Carlin, og han rykkede med dem videre til Renault 3.5. En sejr, tre podiepladser og tre pole positions resulterede i en samlet syvendeplads. Derudover fik han rollen som udviklingskører hos McLaren, og fik dermed lov til at køre F1 Young Drivers Test i Abu Dhabi, hvor han var den hurtigste af alle testkørerne.

 6. 2013

  1. Renault 3.5

   I 2013 skiftede Kevin Magnussen til det franske  DAMS-team og fortsatte i World Series by Renault. Her fik han en fantastisk sæson, hvor han vandt serien efter fem løbssejre, tretten podier og otte hurtigste omgange. Samtidig blev han forfremmet til reservekører i Vodafone McLaren Mercedes F1.

 7. 2014

  1. Formel 1

   Den 14. november 2013 blev det bekræftet, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i sæsonen 2014. I F1-testene var han blandt de hurtigste i Jerez og Bahrain, og i det første Grandprix i Australien sluttede han på en tredjeplads. Efter en sæson med mange tekniske problemer hos McLaren-teamet sluttede Kevin Magnussen på en 11 plads med 55 point. 

 8. 2015

  1. Reservekører, Formel 1

   Efter 2014-sæsonen blev det annonceret, at Kevin Magnussen ville blive degraderet til reservekører i 2015, da McLaren-teamet havde skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Senere på året blev det meldt ud, at Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt, og han dermed skulle ud og finde en ny arbejdsgiver. 

   Der var herefter flere rygter, som satte Kevin Magnussen i forbindelse med Haas Formel 1-team. Efter bruddet med McLaren testede han hos Mercedes DTM og Porshes LMP1-bil. 

 9. 2016

  1. Formel 1, Renault

   Den 28. januar skrev det tyske racer-magasin, Autosport, at Kevin Magnussen skulle afløse Pastor Maldonado hos Renaults Formel 1-team. Den tredje februar blev det bekræftet på et pressemøde, at Kevin Magnussen bliver Formel 1-kører hos Renault.

 10. 2017

  1. Formel 1, Haas

   Efter en vanskelig sæson i Renaults dårligt præsterende racer skifter Kevin Magnussen til Formel 1-teamet Haas. Renault havde ellers tilbudt Magnussen en etårig kontrakt, som han dog afviste.