Læger nægter Alonso at køre på søndag: Her er årsagen

Fernando Alonso forklarede på dagens officielle pressemøde i Bahrain, hvorfor lægerne har sagt, at han ikke må køre racerløb foreløbigt.

Fernando Alonsos voldsomme uheld i Australien betyder, at McLaren-køreren har fået rødt lys fra lægerne til at køre weekendens løb i Bahrain.

På et pressemøde i dag forklarede Fernando Alonso så, hvad årsagen til lægernes nej er.

- Jeg har brækket et ribben, og jeg har smerter, så det er ikke let at sove, sagde Fernando Alonso på den officielle pressekonference i Bahrain ifølge Motorsport.com.

Spanieren kunne selv gå fra den meget dramatiske ulykke i Australien, hvor Alonso kørte ind i Esteban Gutiérrez og derefter fløj voldsomt af banen.

- I sidste uge var jeg okay. Søndag efter uheldet havde jeg nogle knæsmerter, men ikke noget vildt, og jeg fik lov af lægerne til at forlade banen. Mandag en smule generel ømhed, men ikke noget alvorligt. Så jeg fløj hjem, og da jeg ankom til Spanien var smerten det samme eller måske lidt værre, så vi foretog en grundigt tjek, sagde Fernando Alonso.

Det tjek viste, at spanieren var mere medtaget en først antaget.

- Jeg havde en lille pneumothorax (luft mellem lunge og brystkasse, red.), så jeg fulgte lægens råd om at slappe af hjemme. Vi gentog scanningen mandagen efter, og der var pneumothoraxen væk, men til gengæld kunne vi se brud på ribbenet, sagde Alonso.

Og netop det brækkede ribben så tæt på lungen var årsagen til, at Alonso må sidde over i weekendens Grand Prix.

- Det er risikofyldt på grund af den specielle siddeposition i bilen, og risikoen for, at det brækkede ribben kan ramme lungen. Det er ikke en brækket arm, men det er i brystkassen, hvor der er nogle vigtige organer, fortalte Alonso.

Den tidligere verdensmester kunne ikke love, at han ville være klar til årets tredje Grand Prix i Kina om to uger.

- Vi er nødt til at lave en ny test om 8-10 dage. Efter den test vil FIA evaluerer igen. Det vigtigste er selvfølgelig sikkerheden, sagde Alonso og afslørede, at for en racerkører er det aldrig sjovt at se et løb fra pitten.

- Jeg er skuffet. Vi vil køre racerløb, og vi elsker sporten. Så når du er på banen, og du ikke engang må forsøge, om du kan køre, så er det altid trist. Men det er forståeligt, sagde Fernando Alonso.

I stedet for Fernando Alonso bliver det McLarens reservekører Stoffel Vandoorne, der skal køre Bahrains Grand Prix.