Formel 1

Magnussens chef om uro i Renault: Kan du ikke klare det, skal du ikke være i Formel 1

Der er uro i kulissen hos Renault, det erkender Renaults manager Cyril Abiteboul.

Syv sølle point. Det er alt, hvad Renault har formået at skrabe sammen i denne sæson.

Danske Kevin Magnussen er køreren, der har skaffet de syv point i henholdsvis Rusland og Singapore, og nu erkender Renaults manger Cyril Abiteboul, er der er spændinger i kulissen på baggrund af dårlige resultater.

I et interview med mediet Autosport bliver han spurgt til, hvorvidt der er en konflikt internt i Renault.

- Der er kun spændinger i luften på baggrund af præstationerne. Se på Red Bull, der var også uro sidste år, og Mercedes var det samme, da de ikke præsterede. Så selvfølgelig er der spændinger i luften.

- Jeg er ikke chokeret over den situation, vi går igennem for tiden, og jeg kan bestemt takle uroen. Hvis folk ikke er klar til at håndtere eller gå igennem uroen, så skal de ikke være i Formel 1, siger Abiteboul.

Efter ti løb uden point var det Magnussen, der søndag satte et enkelt point på tavlen og bragte et lille smil frem hos Renault.

Jacob Hammerholt kommenterer på grand prix-løbet i Singapore, hvor Kevin Magnussen blev nummer 10.

Renault-bossen mener desuden, at holdet bør kigge på sammensætningen. Her efterlyser Cyril Abiteboul mere lederskab, mens penge ikke er en mangelvare.

- De eneste ting, som holdet ikke mangler, er penge, investeringer eller personer, men derimod lederskab, meget tydeligt lederskab.

- Det er, hvad Jerome, Frederic og jeg selv skal tilføje holdet. Tydeligt lederskab som viser, hvilken retning vi skal gå i, og det er det, vi er ved at skabe klarhed over, så det kan blive en fordel for alle, siger Abiteboul med henvisning til de to andre chefer Jerome Stoll, der er Renaults løbspræsident samt Fred Vasseur, der er teamchef.

Om en uges tid skal Renault igen i aktion, når Formel 1-feltet kører i Malaysia.