Formel 1

Magnussens chef: Ringe Renault gør det svært at vælge kørere

Der kan fortsat være lang vej til en afklaring for Kevin Magnussen. Renault holder nemlig alle døre åbne op til den næste sæson.

Kevin Magnussens fremtid i Renault er fortsat uvis.

Mandag understreger Renaults direktør Cyril Abitboul, at man endnu ikke har lagt sig fast på, hvilke kørere, der skal sidde i den gule Renault-racer i næste sæson.

Magnussen har skaffet det franske hold deres eneste point i denne sæson, senest da han blev nummer 10 i Singapores Grand Prix, men point er ikke alt.

For ifølge Cyril Abiteboul, så er Renault-racerne så ringe, at det er svært for dem at vurdere, hvor gode deres nuværende kørere er.

- Vi ved, at hardwaren (bilerne red.) som de bruger ikke er den bedste, så når det kommer til at måle deres fart, og især deres stabilitet, så er det svært for os, siger Cyril Abiteboul til autosport.com.

Og fordi det ifølge Cyril Abiteboul er svært at vurdere kørernes evner på baggrund af den bil de kører i, så skal Kevin Magnussen og Jolyon Palmer ikke forvente en afklaring lige med det samme.

- Vi er nødt til at acceptere, at beslutningen tager en smule længere tid. Vi har masser af muligheder, gode muligheder, hvilket viser, at folk tror projektet som Renault har gang i.

Renault holder døren åben

Ifølge TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt, så peger Renault-chefens udmeldinger på, at holdet vil trække tiden så længe som muligt.

- Hos Renault-teamet ville man gerne have tiltrukket et større navn til næste sæson. Men lige nu ser det ikke ud til, at nogle af de navne på Renaults ønskeliste har interesse i at skifte til et team, som har leveret en så dårlig sæson, som Renault har gjort i år. Men kørere som Sergio Perez og Valtteri Bottas er stadig ikke endeligt bekræftet hos henholdsvis Force India og Williams. Og indtil det sker, så vil Renault gerne holde døren åben.

Udover Bottas og Perez, er den unge Esteban Ocon også i spil til et sæde hos Renault. Ocon kører lige nu for Manor, men var inden da reservekører for Renault.

- Renault har længe vist stor interesse for at putte Esteban Ocon i en af deres biler næste år. Lige nu kører den unge franskmand for det lille team Manor, så Renault har i øjeblikket chancen for at evaluere Ocon og se, om han også kan køre hurtigt i Formel 1. Indtil videre har Ocon ikke vist nogle helt vilde resultater, så jeg tror, at Renault gerne lige vil vente og se, om Ocon finder sig tilrette i Formel 1, inden teamet melder noget ud om ham, fortæller Jacob Hammerholt.

Tidslinje over Kevin Magnussens karriere

 1. 2008

  1. Formel Ford

   Kevin Magnussen startede sin karriere i den danske Formel Ford-serie. Ligesom sin far, Jan Magnussen, havde gjort det 15 år forinden, vandt han serien. Han blev dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

 2. 2009

  1. Formel Renault 2.0

   Efter en imponerende sæson i Formel Ford-serien rykkede Kevin Magnussen op i Formel Renault 2.0, hvor han deltog i Northern European Cup og den prestigefyldte Eurocup for Motopark Academy-teamet. Han endte 2009-sæsonen med at blive nummer syv i Eurocuppen og en andenplads i  Northern European Cup, hvor han samtidig blev kåret til årets rookie. Han blev derudover i 2009 en del af Formel 1-teamet McLarens såkaldte Young Driver Programme.

 3. 2010

  1. Formel 3

   I 2010 rykkede Kevin Magnussen med Moto Academy-teamet videre til Formel 3, hvor han deltog i den tyske Formel 3-serie. Han sluttede efter tre sejre og otte podiepladser på en samlet tredjeplads og blev derudover kåret til årets rookie. 

 4. 2011

  1. Formel 3

   I 2011 skiftede Kevin Magnussen til Carlin-teamet og kørte den britiske Formel 3-serie. Her kørte han sig til en samlet andenplads med syv sejre, ni podiepladser og seks pole positions. Han endte sæsonen med, at han var den kører, som havde flest pole positions, flest hurtigste omgang og  ført i flest omgange.

 5. 2012

  1. Renault 3.5

   I 2012 fortsatte Kevin Magnussen hos Carlin, og han rykkede med dem videre til Renault 3.5. En sejr, tre podiepladser og tre pole positions resulterede i en samlet syvendeplads. Derudover fik han rollen som udviklingskører hos McLaren, og fik dermed lov til at køre F1 Young Drivers Test i Abu Dhabi, hvor han var den hurtigste af alle testkørerne.

 6. 2013

  1. Renault 3.5

   I 2013 skiftede Kevin Magnussen til det franske  DAMS-team og fortsatte i World Series by Renault. Her fik han en fantastisk sæson, hvor han vandt serien efter fem løbssejre, tretten podier og otte hurtigste omgange. Samtidig blev han forfremmet til reservekører i Vodafone McLaren Mercedes F1.

 7. 2014

  1. Formel 1

   Den 14. november 2013 blev det bekræftet, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i sæsonen 2014. I F1-testene var han blandt de hurtigste i Jerez og Bahrain, og i det første Grandprix i Australien sluttede han på en tredjeplads. Efter en sæson med mange tekniske problemer hos McLaren-teamet sluttede Kevin Magnussen på en 11 plads med 55 point. 

 8. 2015

  1. Reservekører, Formel 1

   Efter 2014-sæsonen blev det annonceret, at Kevin Magnussen ville blive degraderet til reservekører i 2015, da McLaren-teamet havde skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Senere på året blev det meldt ud, at Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt, og han dermed skulle ud og finde en ny arbejdsgiver. 

   Der var herefter flere rygter, som satte Kevin Magnussen i forbindelse med Haas Formel 1-team. Efter bruddet med McLaren testede han hos Mercedes DTM og Porshes LMP1-bil. 

 9. 2016

  1. Formel 1, Renault

   Den 28. januar skrev det tyske racer-magasin, Autosport, at Kevin Magnussen skulle afløse Pastor Maldonado hos Renaults Formel 1-team. Den tredje februar blev det bekræftet på et pressemøde, at Kevin Magnussen bliver Formel 1-kører hos Renault.

 10. 2017

  1. Formel 1, Haas

   Efter en vanskelig sæson i Renaults dårligt præsterende racer skifter Kevin Magnussen til Formel 1-teamet Haas. Renault havde ellers tilbudt Magnussen en etårig kontrakt, som han dog afviste.