Kevins katastrofeløb: Magnussen udgår efter 18 omgange

En kollision det allerførste sving af Malaysias Grand Prix kostede dyrt for den danske racerkører, der som følge af dette udgik efter 18 omgange.

Kevin Magnussens løb ved Malaysias Grand Prix var en regulær katastrofe. Magnussen udgik af løbet efter 18 omgange.

Den danske racerkører var involveret i en kollision i grandprixets allerførste sving. 

Det kostede danskeren dyrt.

Med en brækket frontvinge måtte Magnussen fra en sidsteplads køre Renault-raceren i pit efter en omgang. En ny vinge blev monteret, og Kevin Magnussen påbegyndte nu fra sin sidsteplads en mission impossible.

Men efter 18 omgange var danskeren og dennes team nødt til at sande, at bilen ikke fungerede optimalt. Magnussen blev kaldt i pit, skubbet i garagen, løbet var slut for danskeren, før det for alvor kom i gang.

Blev påkørt af russer

Det var den russiske Toro Rosso-kører Daniil Kvyat, der påkørte Kevin Magnussen i Sepang-banens allerførste kurve. Kvyat bragede op i Magnussen, der kort forinden havde bremset hårdt op for selv at ungdå kollision.

Magnussen blev som følge af sammenstødet skubbet op i Haas-køreren Esteban Gutierrez. Det kostede en knækket frontvinge samt skader på Renault-racerens bagende. 

Med en halvsaboteret vogn halsede Magnussen derpå håbløst efter feltet, og selv ikke en tur i pit og ny frontvinge hjalp på danskerens fart.

- Han havde forhånd håbet, at han kunne udnytte uheld for andre, og så rammer det ham selv. Sådan er det desværre i racerløb, og selvom danskeren ikke kunne have gjort noget anderledes i starten for at undgå sammenstødet, så betaler han alligevel prisen, siger TV 2 SPORTS motorsportskommentator Jacob Hammerholt.

Problemer med downforce og bremser

Over radiokommunikationen fik Magnussen at vide fra garagen, at han havde problemer med bilens downforce efter kollisionen på første omgang.

Også bremserne havde Renault-raceren bøvl og baks med, oplyser holdet på sin twitterprofil. 

Det har ellers været en ganske begivenhedsrig weekend for Magnussen og ikke mindst det banangule køretøj. Fredag morgen gik der ild i bilen. Lørdag satte den gode tider i kvalifikationen. Søndag fik den nogle tæv. 

Magnussens møgsituation

Med et sagte DNF-skilt ud for sit efternanv får Kevin Magnussen ikke mulighed for at forbedre sit kandidatur til en kontraktforlængelse hos Renault.

- Det er en møgsituation for Kevin Magnussen, siger Jacob Hammerholt.

Inden løbet var eksperter enige om, at Magnussens succeskriterie for løbet var at slå teamkollega Jolyon Palmer og imponere sin arbejdsgiver.

Ingen af delene lykkes får den 23-årige racerkører, der nu står tilbage, uden at have efterladt sig det aftryk, han inden løbet havde håbet på.

- Heldigvis ved teamet og alle andre, at han ikke kunne gøre så meget, men Kevin Magnussen får stadig ikke chancen for at levere et stærkt løb og dermed sælge sig selv i forhold til kampen om et sæde i 2017, siger Jacob Hammerholt.

- Det var slet ikke det, Kevin havde brug for. Men desværre virkeligheden for danskeren. Nu skal han bare holde hovedet nede og sørge for at vise teamet, at han er en fighter.

Næste weekend køres Japans Grand Prix i Suzuka. Her får Kevin Magnussen på ny mulighed for at overbevise Renault om, at han er værd at satse på i den kommende sæson.