Formel 1

Kaotisk afslutning i Mexico: Rasende Formel 1-stjerne flået af podiet

Den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel var rasende, kom på podiet og blev efterfølgende tildelt en tidsstraf i Mexico.

Han kørte over målstregen som nummer fire. Senere blev han forfremmet til en tredjeplads. Og dernæst blev han degraderet til en femteplads.

Søndagens grandprix i Mexico blev en speciel oplevelse for Formel 1-køreren Sebastian Vettel (Ferrari).

Han nåede at blive hyldet på podiet sammen med vinderen, Lewis Hamilton, og nummer to, Nico Rosberg. Inden han altså blev degraderet.

Mod slutningen af løbet kæmpede Sebastian Vettel en indædt kamp om tredjepladsen mod Red Bulls unge Max Verstappen.

Den 19-årige hollænder gjorde Vettel rasende, da han nægtede at give plads, efter at Verstappen kortvarigt havde været af banen og skåret et sving.

Det fik den firedobbelte verdensmester til over bilradioen at fyre en verbal kanonade af skældsord i retning af Max Verstappen, hvilket millioner af tv-seere kunne høre.

- Jeg var fuld af adrenalin, da jeg sad i bilen, for det var ikke korrekt, hvad Max gjorde. Jeg blev ophidset, som I nok kan forestille jer, sagde Sebastian Vettel til AFP efter løbet.

Max Verstappen blev efter løbet tildelt en tidsstraf på fem sekunder, hvilket sendte ham fra tredjepladsen til femtepladsen efter Vettel og Red Bull-teamkammeraten Daniel Ricciardo.

Unge Verstappen havde efter løbet ikke det store tilovers for Sebastian Vettels verbale overhaling.

- Jeg vil tale med ham, for det er bare latterligt, hvordan han håndterer det. Han er bare en meget frustreret fyr i øjeblikket, sagde Max Verstappen.

Han mener, at Vettel skulle "tilbage i skole" for at lære at tale pænt.

Nogle timer efter løbet kom det så frem, at Sebastian Vettel blev idømt en tidsstraf på ti sekunder, fordi han havde benyttet en ulovlig og farlig linje under en nedbremsning, da han duellerede mod Daniel Ricciardo.

Dermed endte australske Ricciardo altså som nummer tre, mens kamphanerne Verstappen og Vettel sluttede på de efterfølgende placeringer.