Formel 1

Kommentator: Overraskende skifte for Magnussen

Det er overraskende, hvis Kevin Magnussen ender med at skifte til Haas, mener TV 2 SPORTs motorsportskommentator Ulrik Jönsson.

Kevin Magnussen er ifølge autosport.com meget tæt på et skifte til det amerikanske Formel 1-hold Haas.

Dermed ser det ud til, at danskeren meget snart har kørt sit sidste løb for sit nuværende hold Renault. At Kevin Magnussen nu ser ud til at være fortid for det franske fabrikshold, kommer bag på TV 2 SPORTs motorsportkommentator Ulrik Jönsson.

- Jeg synes faktisk, det er lidt overraskende, men det synes jeg mest fordi, at Renault er Kevin Magnussens klare førsteprioritet og har været det hele tiden. Når jeg kigger rundt i det kørermarked, som er tilbage nu, så kan jeg simpelthen ikke forstå, at Renault ikke har lukket den aftale med Kevin Magnussen for længe siden, fordi jeg synes klart han er den bedste, som er mulig for dem.

- Det overrasker mig, at de ikke er kommet til enighed. Renault er Kevin Magnussens førstevalg og Kevin Magnussen er i min optik klart Renaults bedste mulighed. Derfor havde jeg faktisk ventet, at det var nået til enighed. Når det så er sagt, så er det jo ikke overraskende, at det er Haas der kommer på banen, fordi de var varme på Kevin allerede inden sidste sæson og har ikke lagt skjul på, at de er varme på ham igen.

Vil undgå McLaren skæbne

I følge Ulrik Jönsson så handler et potentielt skifte til Haas i høj grad om, at Kevin Magnussen ikke vil ende i en situation, som den han oplevede hos McLaren, hvor han sad ude i et år fra motorsportens fineste klasse.

- For Kevin handler det om at sikre sig, at han også er i Formel 1 næste år, fordi han har været ude en gang, og det at han kom tilbage der var overraskende. Hvis man er røget ud to gange. Så er det meget, meget svært at se en vej tilbage. Jeg tror det altafgørende for Kevin nu. Det er at sikre sig, at han også har et sæde næste år.

- Kevin har lært lektien af McLaren-tiden. Formel 1 er en verden hvor alt kan ske, og når man venter så længe, som det skete i McLaren-dagene, så risikerer man at stå helt uden noget, og jeg tror simpelthen på, at han er nået til et punkt lige nu, hvor han har sagt, at nu er han nødt til at gøre noget. Haas er den mulighed, jeg har liggende, som jeg kan skrive under lige nu.

Med et mislykket ophold hos McLaren og måske nu også et hos Renault, så er Ulrik Jönsson bekymret. For hvorfor kan Kevin Magnussen ikke bide sig fast?

- McLaren blev ikke den store lykkelige historie på den lange bane. Det er Renault så heller ikke blevet. Så der er jo et eller andet, man kan sætte spørgsmålstegn ved. For når jeg kigger på resultaterne på det han har lavet på banen. Så har han både hos McLaren og Renault fortjent at blive, men han bliver altså ikke alligevel, og det er altså en kilde til undren hos mig, det må jeg nok indrømme. Men overordnet set. Så længe han kan holde fast i et Formel 1 sæde, så skal vi som danske motorsportsfans være rigtig glade og stolte.

Hør også motorsportsreporter Jacob Hammerholts vurdering i videoen øverst i artiklen.

Få hele overblikket over hele Formel 1-kabalen i mosaikken herunder. Den grønne farve indikerer, at teamet har styr på sine kørere for næste sæson. Mens den røde farve viser, at kørerne for næste sæson endnu ikke er på plads.

Den store kørerkabale

Hvilke kørere skal køre for hvilke teams i formel 1-sæsonen 2017?

Mercedes

Mercedes

Nico Rosberg meddelte en chokeret motorsportsverden, at han indstiller karrieren. Derfor er det ene sæde ledigt hos det suveræne team, der har domineret formel 1 i de seneste år.

Lewis Hamilton fortsætter på holdet, der naturligvis kører med Mercedes-motor i 2017.

 

Foto: Scanpix

Ferrari

Ferrari

Begge nuværende kørere Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel er bekræftet til sæsonen 2017.

Finnen forlængede sin kontrakt med det italienske traditionsteam, der ellers ikke har leveret som forventet i 2016.

Holdet kører selvsagt med Ferrari-motor.

Foto: Scanpix

Force India

Force India

Mexicanske Sergio Perez var den første, der blev bekræftet for sæsonen 2017.

Den 20-årige franskmand Esteban Ocon er efterfølgende også blevet bekræftet som Formel 1-kører hos Force India. Ocon skifter fra Manor, hvor han fik sin Formel 1-debut.

Holdet bruger i 2017 Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Haas

Haas

Kevin Magnussen og Franske Romain Grosjean er bekræftet for 2017-sæsonen.

Allerede inden 2016-sæsonen var Haas tæt på at ansætte Magnussen, men endte i stedet med at vælge mere rutinerede Grosjean.

Haas kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Williams

Williams

Det stod længe klart, at brasilianske Felipe Massa trækker sig fra formel 1 efter denne sæson. Men brasilianeren er blevet overtalt til at tage endnu et år.

Canadiske Lance Stroll, der har nydt stor succes i Formel 3, overtager det andet sæde. 

Williams fortsætter med Mercedes-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Red Bull

Red Bull

Begge kørere fra indeværende sæson, Daniel Ricciardo og Max Verstappen er bekræftet for sæsonen 2017.

Red Bull har været førsteudfordrer til Mercedes i denne sæson. Skal fra næste sæson køre med TAG Heuer-motor.

Foto: Scanpix

McLaren

McLaren

Veteranen Jenson Button overlader pladsen til belgiske Stoffel Vandoorne, mens den spanske stjerne og tidligere verdensmester Fernando Alonso tager endnu en tørn for det ambitiøse team.

Også i 2017 kører McLaren med Honda-motor.

Foto: Scanpix

Renault

Renault

Tyske Nico Hülkenberg er bekræftet for 2017-sæsonen. Det sidste sæde er blevet besat at britiske Jolyon Palmer.

Dette kom efter en periode, hvor Kevin Magnussen ytrede frustrationer over ikke at få sin kontrakt forlænget og derfor i stedet havde kontakt til Haas-teamet. Magnussen var ellers blandt eksperter spået til at blive hos Renault.

Kører med Renault-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Sauber

Sauber

Den svenske Formel 1-kører Marcus Ericsson fortsætter i 2017. Ligesom Ericsson forventes det, at Nasr fortsætter på holdet, men aftalen er endnu ikke på plads.

Det sidste sæde er blevet besat af Pascal Wehrlein.

Holdet kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Manor

Manor

Intet er officielt på plads hos Manor, hvor Pascal Wehrlein og Esteban Ocon har været kørere i 2016.

Ocon var det største spørgsmålstegn af de to for 2017-sæsonen, og han er da også skiftet til Force India.

Derfor er der nu et sæde ledigt, som forventes at blive udfyldt af mexikanske Esteban Gutierrez, der ikke fortsæter hos Haas.

Det forventes også at Wehrlein, der er tilknyttet Mercedes, fortsætter hos Manor, der også kører med Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Toro Rosso

Toro Rosso

Her er kørersammensætningen på plads. Carlos Sainz Jr. og Daniil Kvyat fortsætter i 2017-sæsonen.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at holdet i 2017 sæsonen får fra at bruge en Ferrari-motor til at at bruge Renault-motor.

Foto: Scanpix