Kommentator: Overraskende skifte for Magnussen

Det er overraskende, hvis Kevin Magnussen ender med at skifte til Haas, mener TV 2 SPORTs motorsportskommentator Ulrik Jönsson.

Kevin Magnussen er ifølge autosport.com meget tæt på et skifte til det amerikanske Formel 1-hold Haas.

Dermed ser det ud til, at danskeren meget snart har kørt sit sidste løb for sit nuværende hold Renault. At Kevin Magnussen nu ser ud til at være fortid for det franske fabrikshold, kommer bag på TV 2 SPORTs motorsportkommentator Ulrik Jönsson.

- Jeg synes faktisk, det er lidt overraskende, men det synes jeg mest fordi, at Renault er Kevin Magnussens klare førsteprioritet og har været det hele tiden. Når jeg kigger rundt i det kørermarked, som er tilbage nu, så kan jeg simpelthen ikke forstå, at Renault ikke har lukket den aftale med Kevin Magnussen for længe siden, fordi jeg synes klart han er den bedste, som er mulig for dem.

- Det overrasker mig, at de ikke er kommet til enighed. Renault er Kevin Magnussens førstevalg og Kevin Magnussen er i min optik klart Renaults bedste mulighed. Derfor havde jeg faktisk ventet, at det var nået til enighed. Når det så er sagt, så er det jo ikke overraskende, at det er Haas der kommer på banen, fordi de var varme på Kevin allerede inden sidste sæson og har ikke lagt skjul på, at de er varme på ham igen.

Vil undgå McLaren skæbne

I følge Ulrik Jönsson så handler et potentielt skifte til Haas i høj grad om, at Kevin Magnussen ikke vil ende i en situation, som den han oplevede hos McLaren, hvor han sad ude i et år fra motorsportens fineste klasse.

- For Kevin handler det om at sikre sig, at han også er i Formel 1 næste år, fordi han har været ude en gang, og det at han kom tilbage der var overraskende. Hvis man er røget ud to gange. Så er det meget, meget svært at se en vej tilbage. Jeg tror det altafgørende for Kevin nu. Det er at sikre sig, at han også har et sæde næste år.

- Kevin har lært lektien af McLaren-tiden. Formel 1 er en verden hvor alt kan ske, og når man venter så længe, som det skete i McLaren-dagene, så risikerer man at stå helt uden noget, og jeg tror simpelthen på, at han er nået til et punkt lige nu, hvor han har sagt, at nu er han nødt til at gøre noget. Haas er den mulighed, jeg har liggende, som jeg kan skrive under lige nu.

Med et mislykket ophold hos McLaren og måske nu også et hos Renault, så er Ulrik Jönsson bekymret. For hvorfor kan Kevin Magnussen ikke bide sig fast?

- McLaren blev ikke den store lykkelige historie på den lange bane. Det er Renault så heller ikke blevet. Så der er jo et eller andet, man kan sætte spørgsmålstegn ved. For når jeg kigger på resultaterne på det han har lavet på banen. Så har han både hos McLaren og Renault fortjent at blive, men han bliver altså ikke alligevel, og det er altså en kilde til undren hos mig, det må jeg nok indrømme. Men overordnet set. Så længe han kan holde fast i et Formel 1 sæde, så skal vi som danske motorsportsfans være rigtig glade og stolte.

Hør også motorsportsreporter Jacob Hammerholts vurdering i videoen øverst i artiklen.

Få hele overblikket over hele Formel 1-kabalen i mosaikken herunder. Den grønne farve indikerer, at teamet har styr på sine kørere for næste sæson. Mens den røde farve viser, at kørerne for næste sæson endnu ikke er på plads.

Den store kørerkabale
Hvilke kørere skal køre for hvilke teams i formel 1-sæsonen 2017?