Officielt: Magnussen færdig hos Renault - Palmer får sædet

Jolyon Palmer får det andet Formel 1-sæde hos Renault. Dermed er Kevin Magnussen færdig hos holdet.

Kevin Magnussen er færdig hos Renault.

I stedet får englænderen Jolyon Palmer det sidste sæde hos Formel 1-holdet.

Det skriver Renault i en pressemeddelelse.

- Jeg er helt oppe at køre over at skulle køre for Renault Sport i Formel 1 i endnu en sæson og kan ikke vente med at gengælde teamets tillid til mig på banen, siger Jolyon Palmer i pressemeddelelsen.

Der er tale om en etårig forlængelse af Palmers kontrakt, så den nu løber til udgangen af 2017.

- Jeg er lige så spændt som teamet på at udvikle vores nye bil i 2017. For mig har læringskurven i Formel 1 været stejl, og lige nu præsterer jeg bedre end nogensinde, men der er stadigvæk mere at give af, siger den 25-årige englænder i pressemeddelelsen.

Dermed har Renault sine to kørere på plads for næste sæson. Jolyon Palmer bliver andenkører efter Nico Hülkenberg, der erstatter Kevin Magnussen.

- Vi er sikre på at kombinationen af Jolyon (Palmer, red.) og Nico Hülkenberg giver os lovende drivkraft til at opnå vores målsætning. Jolyon forstår ånden på holdet og motiverer alle han arbejder med. Med Palmer og Hülkenberg får vi både kontinuitet og frisk blod, og jeg er sikker på, at Jolyon med Hülkenberg som holdkammerat vil kunne opnå større ting, siger Renault Sport Racing Chairman, Jérôme Stoll.

Kevin Magnussen (forrest) har givet Jolyon Palmer (bagerst) baghjul det meste af sæsonen.
Kevin Magnussen (forrest) har givet Jolyon Palmer (bagerst) baghjul det meste af sæsonen. Foto: Scanpix Denmark

Pilen peger på Haas for Magnussen

Dermed tyder meget nu på, at Kevin Magnussen skifter til rivalerne fra Haas.

Flere medier skriver onsdag, at den danske racerkører skulle være tæt på en toårig aftale med det amerikanske hold.

- Meget taler for, at historien er god nok; at Haas har kontaktet Magnussen, og at han skal køre for dem næste år. Én ting er, at mange troværdige medier skriver det. En anden ting er, at der længe har været snak i krogene om det. Det, jeg har hørt fra mine kilder, er, at der længe har været en meget varm forbindelse mellem Magnussen og Haas-holdet, siger TV 2 SPORTs motorsportskommentator Jacob Hammerholt.

Renault-holdet benytter også lejligheden til at takke Magnussen for indsatsen i den gule vogn.

- Vi takker Kevin Magnussen for hans indsats i 2016. Han har gjort et godt arbejde for os i år. Vi ønsker ham alt godt i 2017 og frem, siger Jérôme Stoll.

Kevin Magnussen har i indeværende sæson scoret syv point til Renault-holdet, mens Palmer blot står noteret for et enkelt point.

Der resterer fortsat to løb i 2016-sæsonen. Denne weekend køres Brasiliens Grand Prix i São Paulo.

27. november køres sæsonfinalen i Abu Dhabi. Det bliver dermed Kevin Magnussens sidste Grand Prix i den gule Renault-racerbil.

Den store kørerkabale
Hvilke kørere skal køre for hvilke teams i formel 1-sæsonen 2017?