Palmer bliver hos Renault: - Kun hans familie havde troet pĂĄ det

TV 2 SPORTs motorsportsreporter er overrasket over Jolyon Palmers forlængelse, men er nu også sikker på, at Kevin Magnussen ender hos Haas.

Onsdag aften blev det officielt. Kevin Magnussen er færdig som kører for Renault.

I stedet har det franske Formel 1-team valgt at forlænge kontrakten med Jolyon Palmer, der dermed bliver teamkammerat med Nico HĂĽlkenberg og andenkører hos Renault i 2017.

- Jeg må sige, at det er overraskende, at Jolyon Palmer fortsætter hos Renault. Hvis vi spoler tilbage til sæsonstarten, så tror jeg kun, at det var Palmers familie, der troede på, at det ville blive Jolyon, der tog sædet, hvis kun én af dette års kørere skulle fortsætte hos Renault, siger TV 2 SPORTs motorsportsreporter, Jacob Hammerholt.

- I ĂĄrets første kvalifikation var Palmer selv overrasket over at slĂĄ Magnussen. Og jeg ved, at han længe arbejdede i Renaults kulisser, for at Renault skulle beholde begge dette ĂĄrs kørere. Han var bange for at ryge, hvis Renault kun ville beholde Ă©n.

Kevin Magnussen har i 2016-sæsonen kørt syv VM-point hjem til Renault, mens Palmer blot har hentet et point. Det gjorde han i Malaysia i oktober, men alligevel er Jacob Hammerholt imponeret over briten.

- Jeg mĂĄ dog sige, at Palmer har gjort det godt. Især i den afgørende del af sæsonen, hvor han ofte har kørt lige op med Kevin Magnussen og nogle gange ogsĂĄ slĂĄet danskeren. SĂĄ set udefra er det ikke ufortjent, at Palmer kører endnu en sæson for Renault.

Magnussen til Haas

Med Renaults udmelding står Kevin Magnussen endnu en gang uden et sæde i motorsportens kongeklasse, men det varer ikke ved i ret lang tid.

- Jeg er sikker pĂĄ, at Magnussen kommer til at køre for Haas næste ĂĄr. Det er kun et spørgsmĂĄl om tid, før det bliver offentliggjort. Anerkendte medier skriver om det, og mine kilder har længe fortalt om et særdeles godt forhold mellem Haas og Magnussen, siger Jacob Hammerholt.

- Men Kevin Magnussen må nu se på, at det blev Renault, der fik meldt ud først. Jeg tror gerne, at Magnussen ville have meldt ud først, så skiftet virkede som et aktivt fravalg af Renault. Men det må han så fortælle med sine egne ord, når Haas melder noget officielt ud.

Der er to løb tilbage i denne sæson. Det første køres i Brasilien i denne weekend, mens sæsonen rundes af i Abu Dhabi i slutningen af november.

Den store kørerkabale

Hvilke kørere skal køre for hvilke teams i formel 1-sæsonen 2017?

Mercedes

Mercedes

Nico Rosberg meddelte en chokeret motorsportsverden, at han indstiller karrieren. Derfor er det ene sæde ledigt hos det suveræne team, der har domineret formel 1 i de seneste år.

Lewis Hamilton fortsætter på holdet, der naturligvis kører med Mercedes-motor i 2017.

 

Foto: Scanpix

Ferrari

Ferrari

Begge nuværende kørere Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel er bekræftet til sæsonen 2017.

Finnen forlængede sin kontrakt med det italienske traditionsteam, der ellers ikke har leveret som forventet i 2016.

Holdet kører selvsagt med Ferrari-motor.

Foto: Scanpix

Force India

Force India

Mexicanske Sergio Perez var den første, der blev bekræftet for sæsonen 2017.

Den 20-årige franskmand Esteban Ocon er efterfølgende også blevet bekræftet som Formel 1-kører hos Force India. Ocon skifter fra Manor, hvor han fik sin Formel 1-debut.

Holdet bruger i 2017 Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Haas

Haas

Kevin Magnussen og Franske Romain Grosjean er bekræftet for 2017-sæsonen.

Allerede inden 2016-sæsonen var Haas tæt på at ansætte Magnussen, men endte i stedet med at vælge mere rutinerede Grosjean.

Haas kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Williams

Williams

Det stod længe klart, at brasilianske Felipe Massa trækker sig fra formel 1 efter denne sæson. Men brasilianeren er blevet overtalt til at tage endnu et år.

Canadiske Lance Stroll, der har nydt stor succes i Formel 3, overtager det andet sæde. 

Williams fortsætter med Mercedes-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Red Bull

Red Bull

Begge kørere fra indeværende sæson, Daniel Ricciardo og Max Verstappen er bekræftet for sæsonen 2017.

Red Bull har været førsteudfordrer til Mercedes i denne sæson. Skal fra næste sæson køre med TAG Heuer-motor.

Foto: Scanpix

McLaren

McLaren

Veteranen Jenson Button overlader pladsen til belgiske Stoffel Vandoorne, mens den spanske stjerne og tidligere verdensmester Fernando Alonso tager endnu en tørn for det ambitiøse team.

Også i 2017 kører McLaren med Honda-motor.

Foto: Scanpix

Renault

Renault

Tyske Nico Hülkenberg er bekræftet for 2017-sæsonen. Det sidste sæde er blevet besat at britiske Jolyon Palmer.

Dette kom efter en periode, hvor Kevin Magnussen ytrede frustrationer over ikke at få sin kontrakt forlænget og derfor i stedet havde kontakt til Haas-teamet. Magnussen var ellers blandt eksperter spået til at blive hos Renault.

Kører med Renault-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Sauber

Sauber

Den svenske Formel 1-kører Marcus Ericsson fortsætter i 2017. Ligesom Ericsson forventes det, at Nasr fortsætter på holdet, men aftalen er endnu ikke på plads.

Det sidste sæde er blevet besat af Pascal Wehrlein.

Holdet kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Manor

Manor

Intet er officielt på plads hos Manor, hvor Pascal Wehrlein og Esteban Ocon har været kørere i 2016.

Ocon var det største spørgsmĂĄlstegn af de to for 2017-sæsonen, og han er da ogsĂĄ skiftet til Force India.

Derfor er der nu et sæde ledigt, som forventes at blive udfyldt af mexikanske Esteban Gutierrez, der ikke fortsæter hos Haas.

Det forventes også at Wehrlein, der er tilknyttet Mercedes, fortsætter hos Manor, der også kører med Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Toro Rosso

Toro Rosso

Her er kørersammensætningen på plads. Carlos Sainz Jr. og Daniil Kvyat fortsætter i 2017-sæsonen.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at holdet i 2017 sæsonen får fra at bruge en Ferrari-motor til at at bruge Renault-motor.

Foto: Scanpix