Formel 1

Sponsor overraskede Formel 1-stjerne på hjemmebanen

Når weekendens Formel 1-grand prix køres i Brasilien, så bliver det nogle noget specielle omgange for den lokale Felipe Massa.

Det brasilianske grand prix er årets næstsidste Formel 1-løb, men det er samtidig sidste tur rundt på hjemmebanen for Felipe Massa. 

Den 35-årige brasilianer takker nemlig af efter denne sæson. 

Formel 1-køreren husker tilbage på barndommen, hvor han på netop denne bane stod og heppede på sine to landsmænd og idoler Ayrton Senna og Nelson Piquet, dengang de selv kørte i 'motorsportens fineste klasse'.

- Jeg tror, det vil blive en meget speciel weekend for mig. Mit sidste løb hjemme, på et sted hvor jeg voksede op, lyder det fra Massa selv. 

For at gøre løbet ekstra specielt kunne Massa i dag præsentere en bil med en lille, anderledes detalje. Sponsorens navn, Martini, var nemlig byttet ud med Massas eget. 

Verdensmesterskabet glippede

Felipe Massa kan nu takke af efter en karriere, der har budt på masser af sejre, selvom verdensmesterskabet aldrig kom på cv'et.

Tilbage i 2008 var han ellers blot sekunder fra at opnå den fornemme titel.

I årets sidste løb hjemme i Brasilien vandt Massa ganske vist, men da Lewis Hamilton lige akkurat formåede at opnå en plads som nummer fem, gled briten forbi Massa i den samlede stilling, og tog verdensmesterskabet anno 2008 med ét points margin til brasilianeren.  

Stemningen mellem de to kørere har dog altid været god. Derfor viste Lewis Hamilton også

Farvel efter 15 sæsoner

Felipe Massa debuterede tilbage i 2002, men nu nærmer det sig sin afslutning. 

Williams-køreren ligger inden løbet i São Paulo nummer 11 i sæsonens samlede VM-stilling.

Felipe Massa takker af med hjemmepublikummet denne weekend, inden årets sidste løb på Formel 1-kalenderen køres i Abu Dhabi senere på måneden.