Formel 1

Efter tre års usikkerhed: Derfor valgte Magnussen Haas

Kevin Magnussen vægtede sikkerhed i sædet, da han skrev under på en kontrakt med det amerikanske Formel 1-team Haas.

Han fik en etårig kontrakt hos McLaren, da han debuterede i Formel 1 i 2014. Samme varighed havde kontrakten, han fik hos Renault i år.

Nu har Kevin Magnussen så skrevet under på en toårig kontrakt med Haas, og netop dét var en af de afgørende årsager til, at han valgte det amerikanske team frem for at tage imod det udspil, som Renault kom med.

- Der kom et konkret kontraktoplæg, og det kunne jeg ikke sige nej til. Det føles rigtig dejligt at vide for første gang, at man kan være kontinuerligt flere sæsoner i træk med et team, siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

Han uddyber sit valg af Haas med, at det amerikanske team viste tiltro og villighed; i modsætning til Renault, som længe holdt danskeren hen.

Faktisk stak Haas allerede snuden frem i sidste sæson, hvor Magnussen var reservekører for McLaren. Haas endte dog med at vælge den sikre og erfarne løsning i form af franskmanden Romain Grojean.

- Det var gennemsigtigt og åbent. Så har vi holdt kontakten, og i Malaysia kom kontakten op igen. De fortalte, at der var en mulighed igen, og det var jeg positiv overfor, fordi jeg stadig ikke vidste, hvad der ville ske hos Renault. På det tidspunkt var min førsteprioritet Renault, og jeg prøvede at sikre min plads der, men så trak tingene ud. Vi forlængede optionen, og den udnyttede de heller ikke, siger Magnussen til TV3 Sport.

Haas-teamet har i denne sæson præsteret langt bedre end Renault, hvor det er blevet til 29 point mod Renault otte.