Formel 1

Ekspert om Magnussens skifte: - Ville ikke køres ud på et sidespor igen

Motorsportsekspert på TV 2 SPORT Jens Winther tror, at Kevin Magnussen har valgt Haas, fordi han ville undgå de problemer, han fik hos McLaren.

Kevin Magnussen siger efter denne sæson farvel til Renault og skifter i stedet til det amerikanske Haas F1 Team.  

Kontraktens længde er endnu ikke offentliggjort, men flere medier kunne onsdag berette om, at Kevin Magnussen har afvist Renault, da han ikke ønskede at tegne en et-årig kontrakt.

Derfor tegnede det franske hold kontrakt med Magnussens holdkammerat, Jolyon Palmer.

- Jeg tolker det som, at Kevin Magnussen har sagt nej tak til Renault. Så har de valgt Jolyon Palmer som nødløsning. Magnussen ville ikke falde i McLaren-fælden, hvor han blev kørt ud på et sidespor, da han kørte for dem, siger Jens Winther, der er motorsportsekspert på TV 2 SPORT.

Jens Winther henviser til Kevin Magnussens sidste tid i McLaren, hvor han blev holdt hen i flere måneder for i sidste ende at finde ud af, at det britiske hold i stedet forlængede kontrakten med Jenson Button.

Det resulterede i, at Magnussen måtte tilbringe den efterfølgende sæson på sidelinjen, fordi de resterende sæder i Formel 1 allerede var besat.

Haas F1 Team kører i år sin første sæson i Formel 1. Holdejeren, Gene Haas, besluttede sig efter mange år i amerikansk motorsport, at han nu ville satse på motorsportens kongeklasse. 

- Gene Haas er enormt dygtig og kompetent. Som teamejer har han vundet alt, hvad han deltaget i ovre i USA. Siden besluttede han sig for, at han ville prøve kræfter med Formel 1. Så han er med på den stigende bølge fra Formel 1’s tilbagevenden til Austin.

- Jeg vil sige, at han er seriøst dygtig. Men han er stadig en rookie i Formel 1-sammenhæng, siger Jens Winther.

Haas har haft en succesfuld første sæson, hvor det er blevet til 29 point. Årsagen til at det er gået så godt for det nye hold skal findes i, at de i denne sæson har modtaget hjælp fra Ferrari, der leverer motor til det amerikanske hold.

Den hjælp må de ikke få næste år, og derfor forudser flere motorsportseksperter, at Haas vil få det svært i den kommende sæson.  

- Hvis ikke Renault er hurtigere end Haas næste år, så er det ikke dygtige mekanikkere, de har på holdet. De har så mange flere ressourcer end Haas, at de ganske enkelt skal forbedre bilen så meget til næste sæson, at de kan køre fra Haas-holdet, siger Jens Winther. 

Jacob Hammerholt vurderer Kevin Magnussens muligheder og fremtid hos Haas.

Tidslinje over Kevin Magnussens karriere

 1. 2008

  1. Formel Ford

   Kevin Magnussen startede sin karriere i den danske Formel Ford-serie. Ligesom sin far, Jan Magnussen, havde gjort det 15 år forinden, vandt han serien. Han blev dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

 2. 2009

  1. Formel Renault 2.0

   Efter en imponerende sæson i Formel Ford-serien rykkede Kevin Magnussen op i Formel Renault 2.0, hvor han deltog i Northern European Cup og den prestigefyldte Eurocup for Motopark Academy-teamet. Han endte 2009-sæsonen med at blive nummer syv i Eurocuppen og en andenplads i  Northern European Cup, hvor han samtidig blev kåret til årets rookie. Han blev derudover i 2009 en del af Formel 1-teamet McLarens såkaldte Young Driver Programme.

 3. 2010

  1. Formel 3

   I 2010 rykkede Kevin Magnussen med Moto Academy-teamet videre til Formel 3, hvor han deltog i den tyske Formel 3-serie. Han sluttede efter tre sejre og otte podiepladser på en samlet tredjeplads og blev derudover kåret til årets rookie. 

 4. 2011

  1. Formel 3

   I 2011 skiftede Kevin Magnussen til Carlin-teamet og kørte den britiske Formel 3-serie. Her kørte han sig til en samlet andenplads med syv sejre, ni podiepladser og seks pole positions. Han endte sæsonen med, at han var den kører, som havde flest pole positions, flest hurtigste omgang og  ført i flest omgange.

 5. 2012

  1. Renault 3.5

   I 2012 fortsatte Kevin Magnussen hos Carlin, og han rykkede med dem videre til Renault 3.5. En sejr, tre podiepladser og tre pole positions resulterede i en samlet syvendeplads. Derudover fik han rollen som udviklingskører hos McLaren, og fik dermed lov til at køre F1 Young Drivers Test i Abu Dhabi, hvor han var den hurtigste af alle testkørerne.

 6. 2013

  1. Renault 3.5

   I 2013 skiftede Kevin Magnussen til det franske  DAMS-team og fortsatte i World Series by Renault. Her fik han en fantastisk sæson, hvor han vandt serien efter fem løbssejre, tretten podier og otte hurtigste omgange. Samtidig blev han forfremmet til reservekører i Vodafone McLaren Mercedes F1.

 7. 2014

  1. Formel 1

   Den 14. november 2013 blev det bekræftet, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i sæsonen 2014. I F1-testene var han blandt de hurtigste i Jerez og Bahrain, og i det første Grandprix i Australien sluttede han på en tredjeplads. Efter en sæson med mange tekniske problemer hos McLaren-teamet sluttede Kevin Magnussen på en 11 plads med 55 point. 

 8. 2015

  1. Reservekører, Formel 1

   Efter 2014-sæsonen blev det annonceret, at Kevin Magnussen ville blive degraderet til reservekører i 2015, da McLaren-teamet havde skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Senere på året blev det meldt ud, at Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt, og han dermed skulle ud og finde en ny arbejdsgiver. 

   Der var herefter flere rygter, som satte Kevin Magnussen i forbindelse med Haas Formel 1-team. Efter bruddet med McLaren testede han hos Mercedes DTM og Porshes LMP1-bil. 

 9. 2016

  1. Formel 1, Renault

   Den 28. januar skrev det tyske racer-magasin, Autosport, at Kevin Magnussen skulle afløse Pastor Maldonado hos Renaults Formel 1-team. Den tredje februar blev det bekræftet på et pressemøde, at Kevin Magnussen bliver Formel 1-kører hos Renault.

 10. 2017

  1. Formel 1, Haas

   Efter en vanskelig sæson i Renaults dårligt præsterende racer skifter Kevin Magnussen til Formel 1-teamet Haas. Renault havde ellers tilbudt Magnussen en etårig kontrakt, som han dog afviste.