Formel 1

I den tunge ende af Formel 1: Alt du skal vide om Magnussens nye hold

Kevin Magnussen og Haas F1 Team vil i den kommende sæson være at finde i den tunge ende af feltet, siger Jacob Hammerholt.

Kevin Magnussen fik fredag sin fremtid på plads, da amerikanske Haas F1 Team offentliggjorde, at de har skrevet kontrakt med danskeren. Kontraktens længde har Haas ikke meldt noget ud om.

Men hvad er Haas for et hold, og hvor gode er de?  

Haas F1 Team er et hold, der med succes kører deres første sæson i år. Holdet er ejet af rigmanden Gene Haas, der udover at stå i spidsen for Formel 1-holdet også er medejer af et hold i den amerikanske NASCAR-serie. 

Amerikanerne har haft en sæson, der har overgået forventningerne. Bilen har været konkurrencedygtig, og i løbet af sæsonen har holdet skrabet 29 point sammen. Alle hentet af Magnussens kommende holdkammerat, Romain Grosjean. 

Men så mange point skal Haas-holdet ikke gøre sig forhåbninger om næste år, mener Jacob Hammerholt, der er motorsportsreporter på TV 2 SPORT. 

- De kommer formentlig ikke til at køre om point særlig ofte. Jeg tror, de vil være at finde i den tunge ende af feltet sammen med hold som Manor og Sauber. Kevin Magnussen får igen en sæson, hvor han skal grave dybt. 

Et hold uden store ambitioner

Grunden til at Kevin Magnussen og Romain Grosjean ikke skal forvente at kunne køre med om point weekend efter weekend skal blandt andet findes i de begrænsede økonomiske muskler, som holdet har. 

I britiske medier er der blevet spekuleret i, at Haas har et rådighedsbeløb, der svarer til det beløb, der bliver brugt i NASCAR-serien.

- Deres rådighedsbeløb er ikke særlig stort i forhold til, at de er et Formel 1-hold, og derfor er deres ambitionsniveau heller ikke særlig stort i forhold til Renaults og andre fabriksteams. Det er helt sikkert et skridt ned ad stien for Magnussen, siger Jacob Hammerholt. 

Derudover har det tidligere vist sig, at nye hold har haft det svært i anden sæson. 

TV 2 SPORT's motorsportsreporter Jacob Hammerholt mener, at Kevin Magnussens skifte til Haas puster nyt liv i karrieren.

- Historisk set har nye hold store problemer i holdets anden sæson, fordi de som regel ikke har mandskabet til at fokusere på den første sæson og samtidig tænke på at lave en bil, der kan konkurrere i den kommende sæson. De får lov til at betale prisen.

Mister vigtig hjælp i næste sæson

Haas F1 Team er det første amerikanske hold i motorsportens kongeklasse i mere end 30 år, så af gode grunde er der ikke tradition for at udvikle elementer til Formel 1 i USA. Derfor har Haas-holdet hentet hjælp udefra. 

- Det er jo sjældent, at man ser et amerikansk hold i Formel 1. Og har Haas købt sig til meget hjælp ved at købe fra andre leverandører. Det er noget, der kan give nogle udfordringer.

- Når fabriksholdene laver deres biler, så laver de jo alt selv og sørger for, at delene passer og arbejder godt sammen. Når så et hold som Haas henter tingene forskellige steder fra, så kan det være svært at få bilen til at fungere optimalt.

I denne sæson har Haas primært hentet deres dele i Italien. Motoren og andre forskellige komponenter har de fået fra Ferrari, og chassiset har de fået fra et italiensk firma, der hedder Dallara. 

Amerikanerne har desuden fået hjælp til en lang række tekniske ting fra Ferrari i denne sæson, da de er et nyt hold. Denne hjælp må de ikke modtage i næste sæson, og derfor kommer de til at stå på egne ben. 

Den amerikanske attitude

Haas-holdet har haft en ydmyg tilgang til deres indtog i Formel 1. Selvom de har gjort det godt i den første sæson, er de klar over, at holdet står over for nogle store udfordringer i den kommende sæson. 

Holdet har desuden aldrig haft en ambition om, at de skal køre med blandt de bedste. Holdet har fra begyndelsen haft en målsætning om, at de vil være tilfredse, hvis bare de overlever de første fem år.

Den attitude er noget, der passer Kevin Magnussen godt, mener Hammerholt. 

- Jeg tror, at den amerikanske attitude passer godt til Magnussen. De har mere tålmodighed, og han vil ikke komme til at køre med øksen over hovedet på sammen måde, som han har gjort hos McLaren og Renault.

- Hos Haas skal han selvfølgelig også bevise, at han er god nok, men jeg tror, at han vil føle sig velkommen og måske også finde mere ro.

- Haas-ledelsen har faktisk længe vist interesse for Magnussen, så han er en ønskekører for teamet, og det vil få Magnussen til at føle sig ”ønsket” og forhåbentlig også levere mere på banen, siger Jacob Hammerholt. 

Den store kørerkabale

Hvilke kørere skal køre for hvilke teams i formel 1-sæsonen 2017?

Mercedes

Mercedes

Nico Rosberg meddelte en chokeret motorsportsverden, at han indstiller karrieren. Derfor er det ene sæde ledigt hos det suveræne team, der har domineret formel 1 i de seneste år.

Lewis Hamilton fortsætter på holdet, der naturligvis kører med Mercedes-motor i 2017.

 

Foto: Scanpix

Ferrari

Ferrari

Begge nuværende kørere Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel er bekræftet til sæsonen 2017.

Finnen forlængede sin kontrakt med det italienske traditionsteam, der ellers ikke har leveret som forventet i 2016.

Holdet kører selvsagt med Ferrari-motor.

Foto: Scanpix

Force India

Force India

Mexicanske Sergio Perez var den første, der blev bekræftet for sæsonen 2017.

Den 20-årige franskmand Esteban Ocon er efterfølgende også blevet bekræftet som Formel 1-kører hos Force India. Ocon skifter fra Manor, hvor han fik sin Formel 1-debut.

Holdet bruger i 2017 Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Haas

Haas

Kevin Magnussen og Franske Romain Grosjean er bekræftet for 2017-sæsonen.

Allerede inden 2016-sæsonen var Haas tæt på at ansætte Magnussen, men endte i stedet med at vælge mere rutinerede Grosjean.

Haas kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Williams

Williams

Det stod længe klart, at brasilianske Felipe Massa trækker sig fra formel 1 efter denne sæson. Men brasilianeren er blevet overtalt til at tage endnu et år.

Canadiske Lance Stroll, der har nydt stor succes i Formel 3, overtager det andet sæde. 

Williams fortsætter med Mercedes-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Red Bull

Red Bull

Begge kørere fra indeværende sæson, Daniel Ricciardo og Max Verstappen er bekræftet for sæsonen 2017.

Red Bull har været førsteudfordrer til Mercedes i denne sæson. Skal fra næste sæson køre med TAG Heuer-motor.

Foto: Scanpix

McLaren

McLaren

Veteranen Jenson Button overlader pladsen til belgiske Stoffel Vandoorne, mens den spanske stjerne og tidligere verdensmester Fernando Alonso tager endnu en tørn for det ambitiøse team.

Også i 2017 kører McLaren med Honda-motor.

Foto: Scanpix

Renault

Renault

Tyske Nico Hülkenberg er bekræftet for 2017-sæsonen. Det sidste sæde er blevet besat at britiske Jolyon Palmer.

Dette kom efter en periode, hvor Kevin Magnussen ytrede frustrationer over ikke at få sin kontrakt forlænget og derfor i stedet havde kontakt til Haas-teamet. Magnussen var ellers blandt eksperter spået til at blive hos Renault.

Kører med Renault-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Sauber

Sauber

Den svenske Formel 1-kører Marcus Ericsson fortsætter i 2017. Ligesom Ericsson forventes det, at Nasr fortsætter på holdet, men aftalen er endnu ikke på plads.

Det sidste sæde er blevet besat af Pascal Wehrlein.

Holdet kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Manor

Manor

Intet er officielt på plads hos Manor, hvor Pascal Wehrlein og Esteban Ocon har været kørere i 2016.

Ocon var det største spørgsmålstegn af de to for 2017-sæsonen, og han er da også skiftet til Force India.

Derfor er der nu et sæde ledigt, som forventes at blive udfyldt af mexikanske Esteban Gutierrez, der ikke fortsæter hos Haas.

Det forventes også at Wehrlein, der er tilknyttet Mercedes, fortsætter hos Manor, der også kører med Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Toro Rosso

Toro Rosso

Her er kørersammensætningen på plads. Carlos Sainz Jr. og Daniil Kvyat fortsætter i 2017-sæsonen.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at holdet i 2017 sæsonen får fra at bruge en Ferrari-motor til at at bruge Renault-motor.

Foto: Scanpix