Formel 1

Magnussen uddyber Renault-kritik: - Selv Paven fik et tilbud

Den danske racerkører fortalte torsdag, at det var ham, der fravalgte Renault. Nu åbner han yderligere for en tid, hvor han følte sig nedprioriteret.

Formel 1-cirkusset er nået til Brasilien, hvor næstsidste grandprix køres i weekenden, men det betyder ikke, at det er gået stille med historierne siden sidste løb.

Mest interessant har det, i hvert fald for danske Formel 1-fans, været, hvor Kevin Magnussen fortsætter i næste sæson. Alt tyder på, det bliver hos amerikanske Haas, men én ting er sikkert. Det bliver ikke hos franske Renault.

Nogle gange var det svært at finde ud af, hvem der rent faktisk bestemte her, og hvem der tog beslutninger...

Kevin Magnussen om tiden hos Renault

Allerede torsdag fortalte Kevin Magnussen, at det var ham, der havde fravalgt Renault. I et interview med TV3 SPORT sagde han følgende:

- Jeg havde følelsen af, at de allerede var videre. De havde brug for en, der kun kunne køre bilen i et år, og så havde de derefter nogle andre kørere i hovedet.

I et andet interview med flere skrevne medier åbnede Kevin Magnussen så senere for flere af sine tanker omkring tiden i Renault, og hvordan det havde været hårdt at gå rundt og høre, hvordan flere og flere kørere fik tilbudt 'hans sæde'.

- De (Renault-ledelsen, red.) fortalte mig aldrig, de kiggede efter andre kørere. Det tog rigtig lang tid, og mange kørere fik et tilbud. Jeg tror endda, at selv Paven fik et tilbud. Det var en smule rodet, så det var bedre for mig at komme af sted, sagde Magnussen, trods alt med overskud til en lille joke, ifølge Autosport.

Det ændrer dog ikke på, at det nu er tydeligt at se, Renault og Magnussen officielt har droppet hinanden.

Renaults teamchef, Frédéric Vasseur, var nemlig hurtig til at kommentere på Magnussens første ord, mens danskeren over for de skrevne medier ikke var bleg for at uddybe sin kritik af Renault-ledelsen.

- Det handler meget om den følelse, jeg har haft med ledelsen her. Mere åbenhed havde været godt. Nogle gange var det svært at finde ud af, hvem der rent faktisk bestemte her, og hvem der tog beslutninger. Men det er slut nu, og det betyder ikke noget. Det ligger i fortiden, sagde Magnussen yderligere til blandt andre Autosport.

TV 2 SPORT har tidligere kunnet fortælle, hvordan en splittet Renault-ledelse har haft svært ved at bestemme sig, og hvor danskeren har været en brik i midten.

Dengang var teamchef Frederic Vasseur dog på danskerens side, mens direktøren, Cyril Abiteboul, ville udskifte begge kørere.

I stedet endte det hele med, at Jolyon Palmer snuppede det sidste sæde hos Renault. Efter Magnussen havde takket nej vel at mærke.

Nu kan danskeren formentlig se frem til, at han i denne weekend officielt bliver præsenteret som Haas-kører for næste sæson på en flerårig kontrakt.

Den store kørerkabale

Hvilke kørere skal køre for hvilke teams i formel 1-sæsonen 2017?

Mercedes

Mercedes

Nico Rosberg meddelte en chokeret motorsportsverden, at han indstiller karrieren. Derfor er det ene sæde ledigt hos det suveræne team, der har domineret formel 1 i de seneste år.

Lewis Hamilton fortsætter på holdet, der naturligvis kører med Mercedes-motor i 2017.

 

Foto: Scanpix

Ferrari

Ferrari

Begge nuværende kørere Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel er bekræftet til sæsonen 2017.

Finnen forlængede sin kontrakt med det italienske traditionsteam, der ellers ikke har leveret som forventet i 2016.

Holdet kører selvsagt med Ferrari-motor.

Foto: Scanpix

Force India

Force India

Mexicanske Sergio Perez var den første, der blev bekræftet for sæsonen 2017.

Den 20-årige franskmand Esteban Ocon er efterfølgende også blevet bekræftet som Formel 1-kører hos Force India. Ocon skifter fra Manor, hvor han fik sin Formel 1-debut.

Holdet bruger i 2017 Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Haas

Haas

Kevin Magnussen og Franske Romain Grosjean er bekræftet for 2017-sæsonen.

Allerede inden 2016-sæsonen var Haas tæt på at ansætte Magnussen, men endte i stedet med at vælge mere rutinerede Grosjean.

Haas kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Williams

Williams

Det stod længe klart, at brasilianske Felipe Massa trækker sig fra formel 1 efter denne sæson. Men brasilianeren er blevet overtalt til at tage endnu et år.

Canadiske Lance Stroll, der har nydt stor succes i Formel 3, overtager det andet sæde. 

Williams fortsætter med Mercedes-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Red Bull

Red Bull

Begge kørere fra indeværende sæson, Daniel Ricciardo og Max Verstappen er bekræftet for sæsonen 2017.

Red Bull har været førsteudfordrer til Mercedes i denne sæson. Skal fra næste sæson køre med TAG Heuer-motor.

Foto: Scanpix

McLaren

McLaren

Veteranen Jenson Button overlader pladsen til belgiske Stoffel Vandoorne, mens den spanske stjerne og tidligere verdensmester Fernando Alonso tager endnu en tørn for det ambitiøse team.

Også i 2017 kører McLaren med Honda-motor.

Foto: Scanpix

Renault

Renault

Tyske Nico Hülkenberg er bekræftet for 2017-sæsonen. Det sidste sæde er blevet besat at britiske Jolyon Palmer.

Dette kom efter en periode, hvor Kevin Magnussen ytrede frustrationer over ikke at få sin kontrakt forlænget og derfor i stedet havde kontakt til Haas-teamet. Magnussen var ellers blandt eksperter spået til at blive hos Renault.

Kører med Renault-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Sauber

Sauber

Den svenske Formel 1-kører Marcus Ericsson fortsætter i 2017. Ligesom Ericsson forventes det, at Nasr fortsætter på holdet, men aftalen er endnu ikke på plads.

Det sidste sæde er blevet besat af Pascal Wehrlein.

Holdet kører med Ferrari-motor i 2017.

Foto: Scanpix

Manor

Manor

Intet er officielt på plads hos Manor, hvor Pascal Wehrlein og Esteban Ocon har været kørere i 2016.

Ocon var det største spørgsmålstegn af de to for 2017-sæsonen, og han er da også skiftet til Force India.

Derfor er der nu et sæde ledigt, som forventes at blive udfyldt af mexikanske Esteban Gutierrez, der ikke fortsæter hos Haas.

Det forventes også at Wehrlein, der er tilknyttet Mercedes, fortsætter hos Manor, der også kører med Mercedes-motor.

Foto: Scanpix

Toro Rosso

Toro Rosso

Her er kørersammensætningen på plads. Carlos Sainz Jr. og Daniil Kvyat fortsætter i 2017-sæsonen.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at holdet i 2017 sæsonen får fra at bruge en Ferrari-motor til at at bruge Renault-motor.

Foto: Scanpix