Formel 1

Officielt: Kevin Magnussen har skrevet under med nyt hold

Det amerikanske Formel 1-team Haas har fredag offentliggjort en aftale med danske Kevin Magnussen.

Ventetiden er forbi.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen har fredag sikret sin fremtid i motorsportens kongeklasse, da han har skrevet under på en aftale med det amerikanske Haas F1 Team. Det skriver holdet på sin hjemmeside, uden dog at offentliggøre kontraktens længde.

Udmeldingen kommer efter længere tids spekulationer, hvor danskeren i flere medier har været sat i forbindelse med det amerikanske hold, der kører sin første sæson i år.  

- Det her er en fantastisk mulighed, og jeg glæder mig over at blive en del af Haas' Formel 1-team. Jeg stoler selvfølgelig på mine evner som Formel 1-kører, men jeg er også meget overbevist om, hvad Haas-teamet kan gøre i sin anden sæson og i sæsonerne derefter, siger Kevin Magnussen til teamets hjemmeside.

På Haas bliver Kevin Magnussen holdkammerat med den franske kører Romain Grosjean, der fik debut i det omrejsende motorsportscirkus i 2009.

- Fra vi begyndte at kigge efter kørere, har Kevin Magnussen hele tiden været på vores liste. Han har opnået meget på kort tid, og vi tror på, at han kan nå rigtig meget hos os, siger Haas-teamets grundlægger og formand Gene Haas.

Store udfordringer venter Haas og Kevin Magnussen

Haas F1 Team har i holdets første år haft en godkendt sæson, hvor det amerikanske hold har hentet 29 point inden sæsonens næstsidste løb. Til sammenligning har Kevin Magnussens nuværende hold, Renault, kun hentet otte. 

Men det billede kan meget vel se helt anderledes ud i næste sæson. Grunden til Haas' succes i denne sæson skal, ifølge motorsportseksperter, findes i, at de som nyt hold har haft lov til at få hjælp til at bygge bilen fra Ferrari, der leverer motor og andre komponenter til Haas.

Når holdet går ind til sin anden sæson, er det ikke længere tilladt at modtage hjælp, og de skal derfor selv stå for at samle bilen, hvilket historisk set er en stor udfordring.

TV 2 SPORT's motorsportsreporter Jacob Hammerholt mener, at Kevin Magnussen falder til ro hos Haas.

- Der er ingen tvivl om, at Haas på papiret er et dårligere team end Renault, der har langt flere penge og midler. Haas kører næste år sin anden sæson i Formel 1, og det er, historisk set, en meget svær opgave, for det er ligesom her virkeligheden rammer for alvor, siger Jacob Hammmerholt, der er motorsportskommentator på TV 2 SPORT. 

- Haas får en svær opgave, og det gør Kevin Magnussen også. Til gengæld tror jeg, at Kevin Magnussen kan få lidt mere ro på nu. 

Afviste kontrakttilbud fra Renault

Nyhedsbureauet Reuters erfarede onsdag eftermiddag "fra en kilde tæt på forhandlingerne", at Magnussen havde afvist en etårig forlængelse af kontrakten hos Renault, fordi han hellere ville have en længere aftale hos Haas. 

Jacob Hammerholt vurderer Kevin Magnussens muligheder og fremtid hos Haas.

Torsdag bekræftede Magnussen det så selv over for medierne:

Aftalen hos Renault fik Jolyon Palmer i stedet, da Renault  valgte at forlænge hans kontrakt med et år.

- Jeg er helt oppe at køre over at skulle køre for Renault Sport i Formel 1 i endnu en sæson og kan ikke vente med at gengælde teamets tillid til mig på banen, siger Jolyon Palmer i pressemeddelelsen fra det franske team. 

Renault-holdet benyttede også lejligheden til at takke Magnussen for indsatsen i den gule racer.

- Vi takker Kevin Magnussen for hans indsats i 2016. Han har gjort et godt arbejde for os i år. Vi ønsker ham alt godt i 2017 og frem, siger Renault Sport Racing Chairman, Jérôme Stoll.

Kevin Magnussen har stadig to løb tilbage for Renault. Det første kører han i denne weekend, når det brasilianske grandprix på Interlagos-banen løber af stablen. 

Tidslinje over Kevin Magnussens karriere

 1. 2008

  1. Formel Ford

   Kevin Magnussen startede sin karriere i den danske Formel Ford-serie. Ligesom sin far, Jan Magnussen, havde gjort det 15 år forinden, vandt han serien. Han blev dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

 2. 2009

  1. Formel Renault 2.0

   Efter en imponerende sæson i Formel Ford-serien rykkede Kevin Magnussen op i Formel Renault 2.0, hvor han deltog i Northern European Cup og den prestigefyldte Eurocup for Motopark Academy-teamet. Han endte 2009-sæsonen med at blive nummer syv i Eurocuppen og en andenplads i  Northern European Cup, hvor han samtidig blev kåret til årets rookie. Han blev derudover i 2009 en del af Formel 1-teamet McLarens såkaldte Young Driver Programme.

 3. 2010

  1. Formel 3

   I 2010 rykkede Kevin Magnussen med Moto Academy-teamet videre til Formel 3, hvor han deltog i den tyske Formel 3-serie. Han sluttede efter tre sejre og otte podiepladser på en samlet tredjeplads og blev derudover kåret til årets rookie. 

 4. 2011

  1. Formel 3

   I 2011 skiftede Kevin Magnussen til Carlin-teamet og kørte den britiske Formel 3-serie. Her kørte han sig til en samlet andenplads med syv sejre, ni podiepladser og seks pole positions. Han endte sæsonen med, at han var den kører, som havde flest pole positions, flest hurtigste omgang og  ført i flest omgange.

 5. 2012

  1. Renault 3.5

   I 2012 fortsatte Kevin Magnussen hos Carlin, og han rykkede med dem videre til Renault 3.5. En sejr, tre podiepladser og tre pole positions resulterede i en samlet syvendeplads. Derudover fik han rollen som udviklingskører hos McLaren, og fik dermed lov til at køre F1 Young Drivers Test i Abu Dhabi, hvor han var den hurtigste af alle testkørerne.

 6. 2013

  1. Renault 3.5

   I 2013 skiftede Kevin Magnussen til det franske  DAMS-team og fortsatte i World Series by Renault. Her fik han en fantastisk sæson, hvor han vandt serien efter fem løbssejre, tretten podier og otte hurtigste omgange. Samtidig blev han forfremmet til reservekører i Vodafone McLaren Mercedes F1.

 7. 2014

  1. Formel 1

   Den 14. november 2013 blev det bekræftet, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i sæsonen 2014. I F1-testene var han blandt de hurtigste i Jerez og Bahrain, og i det første Grandprix i Australien sluttede han på en tredjeplads. Efter en sæson med mange tekniske problemer hos McLaren-teamet sluttede Kevin Magnussen på en 11 plads med 55 point. 

 8. 2015

  1. Reservekører, Formel 1

   Efter 2014-sæsonen blev det annonceret, at Kevin Magnussen ville blive degraderet til reservekører i 2015, da McLaren-teamet havde skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Senere på året blev det meldt ud, at Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt, og han dermed skulle ud og finde en ny arbejdsgiver. 

   Der var herefter flere rygter, som satte Kevin Magnussen i forbindelse med Haas Formel 1-team. Efter bruddet med McLaren testede han hos Mercedes DTM og Porshes LMP1-bil. 

 9. 2016

  1. Formel 1, Renault

   Den 28. januar skrev det tyske racer-magasin, Autosport, at Kevin Magnussen skulle afløse Pastor Maldonado hos Renaults Formel 1-team. Den tredje februar blev det bekræftet på et pressemøde, at Kevin Magnussen bliver Formel 1-kører hos Renault.

 10. 2017

  1. Formel 1, Haas

   Efter en vanskelig sæson i Renaults dårligt præsterende racer skifter Kevin Magnussen til Formel 1-teamet Haas. Renault havde ellers tilbudt Magnussen en etårig kontrakt, som han dog afviste.