Formel 1

Palmer overrasket over Magnussens valg:  Han har lavet en fejl

Jolyon Palmer forstår ikke, hvorfor Kevin Magnussen valgte Haas frem for Renault.

Kevin Magnussens snart tidligere Team-kollega Jolyon Palmer har svært ved at forstå, at danskeren valgte Haas frem for Renault.

I forbindelse med fredagens skifte til Haas kom det frem, at Kevin Magnussen angiveligt havde takket nej til en et-årig forlængelse hos Renault, da han ikke følte, at holdet troede på ham. Derfor endte Jolyon Palmer med at blive et år mere på det franske hold.

Hvis det er rigtigt, at Kevin Magnussen har fået tilbudt en Renault-kontrakt, men takket nej til den, så har den engelske kører svært ved at forstå danskerens valg.

- For at være ærlig, så er jeg overrasket over at høre det (at Kevin Magnussen skulle have fået tilbudt en kontrakt, Red.). Hvis Renault ville have Kevin, så har han lavet en fejl ved at afvise deres tilbud, for jeg mener, at Renault vil være foran Haas næste år, kom det fra Palmer fredag ifølge autosport.com.

Haas har i år scoret 29 VM-point, mens Renault blot har fået otte, hvoraf Kevin Magnussen har scoret syv af dem. Det amerikanske hold har dog op til sæsonen fået stor teknisk assistance fra Ferrari, hvilket har betydet, at de har kunnet bygge en god bil op til sæsonen.

Sådan bliver det ikke næste år. Der skal bygges en ny bil med helt nye mål, og Haas kommer ikke til at få noget hjælp fra Ferrari.

Magnussen: Bare vær glad, Palmer

Modsat forventer mange følgere af Formel 1, at Renault kommer til at gøre det markant bedre. Holdet er et fabriksteam, hvilket oftes menes at være en fordel i Formel 1. Samtidig har det franske hold i år kørt på resterne af en Lotus-bil fra 2015-sæsonen, hvilket mange har peget på som årsag til de lunkne resultater.

Og hvis det går som præsten prædiker, at Haas bliver dårligere og Renault bedre, så forstår Jolyon Palmer ikke noget af Kevin Magnussens valg.

- Renault er et fabriksteam på vej frem, og hvis du har muligheden for at gå til Red Bull et år, så er det bedre end at gå til Toro Rosso på en to-årig kontrakt, lød det fra Palmer fredag.

Kevin Magnussen giver dog ikke meget for teamkollegaens kommentarer.

- Jeg tror bare, at han skal være glad for, at jeg forlod holdet.

Historien har vist, at især sæson to i Formel 1 kan være rigtig svær for hold. Tidligere har blandt andre Jordan, Sauber og Stewart været eksempler på det. Kevin Magnussen er dog fortrøstningsfuld.

- Måske viser historien det, men hvis nogen kan lave på det, så er det nok os, fortalte Magnussen fredag ifølge autosport.com.

Tidslinje over Kevin Magnussens karriere

 1. 2008

  1. Formel Ford

   Kevin Magnussen startede sin karriere i den danske Formel Ford-serie. Ligesom sin far, Jan Magnussen, havde gjort det 15 år forinden, vandt han serien. Han blev dansk mester i Formel Ford med 11 sejre og 12 podieplaceringer i alt.

 2. 2009

  1. Formel Renault 2.0

   Efter en imponerende sæson i Formel Ford-serien rykkede Kevin Magnussen op i Formel Renault 2.0, hvor han deltog i Northern European Cup og den prestigefyldte Eurocup for Motopark Academy-teamet. Han endte 2009-sæsonen med at blive nummer syv i Eurocuppen og en andenplads i  Northern European Cup, hvor han samtidig blev kåret til årets rookie. Han blev derudover i 2009 en del af Formel 1-teamet McLarens såkaldte Young Driver Programme.

 3. 2010

  1. Formel 3

   I 2010 rykkede Kevin Magnussen med Moto Academy-teamet videre til Formel 3, hvor han deltog i den tyske Formel 3-serie. Han sluttede efter tre sejre og otte podiepladser på en samlet tredjeplads og blev derudover kåret til årets rookie. 

 4. 2011

  1. Formel 3

   I 2011 skiftede Kevin Magnussen til Carlin-teamet og kørte den britiske Formel 3-serie. Her kørte han sig til en samlet andenplads med syv sejre, ni podiepladser og seks pole positions. Han endte sæsonen med, at han var den kører, som havde flest pole positions, flest hurtigste omgang og  ført i flest omgange.

 5. 2012

  1. Renault 3.5

   I 2012 fortsatte Kevin Magnussen hos Carlin, og han rykkede med dem videre til Renault 3.5. En sejr, tre podiepladser og tre pole positions resulterede i en samlet syvendeplads. Derudover fik han rollen som udviklingskører hos McLaren, og fik dermed lov til at køre F1 Young Drivers Test i Abu Dhabi, hvor han var den hurtigste af alle testkørerne.

 6. 2013

  1. Renault 3.5

   I 2013 skiftede Kevin Magnussen til det franske  DAMS-team og fortsatte i World Series by Renault. Her fik han en fantastisk sæson, hvor han vandt serien efter fem løbssejre, tretten podier og otte hurtigste omgange. Samtidig blev han forfremmet til reservekører i Vodafone McLaren Mercedes F1.

 7. 2014

  1. Formel 1

   Den 14. november 2013 blev det bekræftet, at Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 i sæsonen 2014. I F1-testene var han blandt de hurtigste i Jerez og Bahrain, og i det første Grandprix i Australien sluttede han på en tredjeplads. Efter en sæson med mange tekniske problemer hos McLaren-teamet sluttede Kevin Magnussen på en 11 plads med 55 point. 

 8. 2015

  1. Reservekører, Formel 1

   Efter 2014-sæsonen blev det annonceret, at Kevin Magnussen ville blive degraderet til reservekører i 2015, da McLaren-teamet havde skrevet kontrakt med Fernando Alonso. Senere på året blev det meldt ud, at Magnussen ikke ville få forlænget sin kontrakt, og han dermed skulle ud og finde en ny arbejdsgiver. 

   Der var herefter flere rygter, som satte Kevin Magnussen i forbindelse med Haas Formel 1-team. Efter bruddet med McLaren testede han hos Mercedes DTM og Porshes LMP1-bil. 

 9. 2016

  1. Formel 1, Renault

   Den 28. januar skrev det tyske racer-magasin, Autosport, at Kevin Magnussen skulle afløse Pastor Maldonado hos Renaults Formel 1-team. Den tredje februar blev det bekræftet på et pressemøde, at Kevin Magnussen bliver Formel 1-kører hos Renault.

 10. 2017

  1. Formel 1, Haas

   Efter en vanskelig sæson i Renaults dårligt præsterende racer skifter Kevin Magnussen til Formel 1-teamet Haas. Renault havde ellers tilbudt Magnussen en etårig kontrakt, som han dog afviste.