Formel 1

Jan Magnussen glad for sønnens skifte: - En fantastisk mulighed

Racerkøreren og far til Kevin Magnussen, Jan Magnussen, tror på, at Haas er det rigtige valg for den danske Formel 1-kører.

Efter at have været på etårige kontrakter hos både McLaren og Renault kan Kevin Magnussen glæde sig over, at hans tredje kontrakt i Formel 1 er toårig.

Fredag skrev danskeren under på en aftale med det amerikanske team Haas, og det er Jan Magnussen rigtig glad for.

- Jeg synes, det er det rigtige valg for Kevin. Etårige aftaler er altid lidt svære at have med at gøre, fordi mere eller mindre fra dag et tænker du over, hvem der er din chef til næste år, siger Jan Magnussen, der er Kevin Magnussens far, til TV 2 SPORT.

- Det, at han er endt hos Haas, tror jeg, er en fantastisk mulighed for Kevin til at kunne udvikle sig, finde noget ro og finde sig til rette hos teamet og i Formel 1.

Allerede inden sin første arbejdsdag har Kevin Magnussen høstet roser fra flere i Haas-lejren. Blandt andre teamets grundlægger og formand, Gene Haas, samt danskerens kommende teamkollega, Romain Grosjean.

Senest har Haas-teamchef Günter Steiner sagt, at teamet ville have Magnussen som en del af dets Formel 1-drøm, og Jan Magnussen forventer da også, at sønnen vil få mere indflydelse end tilfældet har været hos henholdsvis det britiske og franske team.

- En toårig aftale giver mulighed for at kunne arbejde med lidt mere langsigtede planer og få arbejdet med teamet, lære dem at kende noget bedre, siger Jan Magnussen.

- Nu bliver alle bilerne jo meget anderledes til næste år med meget mere downforce og bredere dæk, og det er en kæmpe stor ændring, der kommer, og der er det altså dejligt at have en toårig aftale.

Skal Kevin Magnussen gøre noget anderledes hos Haas i forhold til Renault?

- Nej, han skal gøre det, han gør, men jeg tror, at han vil få flere muligheder, fordi det er et mindre team, og der vil blive lagt mere vægt på kørerens rolle. Så jeg tror, at han får lov til at spille en større rolle end umiddelbart i et af de store fabriksteams, siger Jan Magnussen.

Kevin Magnussens kontrakt med amerikanske Haas løber fra januar 2017 og to år frem. Hans sidste løb for Renault er i Abu Dhabi i slutningen af november i år.