Formel 1

Telefonopkald til Formel 1-stjernes far vækker vrede

Et telefonopkald fra Mercedes-chefen Toto Wolff til Max Verstappens far er kommet i fokus forud for Brasiliens Grand Prix.

I dag kan VM blive afgjort, når Brasiliens Grand Prix bliver kørt. Som sæsonen har udviklet sig, er kampen om VM-titlen blevet til en duel mellem de to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

Og den duel er der ikke nogen, der skal forstyrre, mener man hos Mercedes.

I år er det igen endt med et opgør mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg om titlen. Mens de øvrige hold ikke længere er langt efter det ellers så suveræne Formel 1-hold, og især Red Bull har givet Mercedes problemer i løbet af sæsonen. En sæson hvor den 19-årige kører Max Verstappen har fået sit store gennembrud.

Max Verstappen har vist sit store potentiale frem ved flere løb, og er blevet berømt og berygtet for ikke at trække sig i kampen om pladserne.

Respekten for den unge kører er da også blevet ekstra tydelig forud for Brasiliens Grand Prix, hvor hollænderen er kommet ufrivilligt i fokus.

I løbet af weekenden er det nemlig kommet frem, at Mercedes-chefen Toto Wolff har så stor respekt, eller frygt om man vil, for Max Verstappen, at han tog et noget usædvanligt skridt for at sikre sig ro i forbindelse med VM-kampen.

Forud for grandprixet ringede Wolff til Max Verstappens far, den tidligere Formel 1-kører Jos Verstrappen, for at bede den unge Verstappen om at tage det roligt, og ikke komme i vejen i forbindelse med VM-kampen.

Glem det, Mercedes

Hos Red Bull vækker opkaldet både forundring og vrede.

- Da vi kom her torsdag fortalte Jos mig det, og jeg var en smule overrasket over, at Toto (Wolff, red.) har ringet til en far for en kører på et andet hold.

- Jeg har i hvert fald ikke planer om at ringe til Lewis’ far, og jeg har ikke nummeret på Keke (Rosbergs far, Red.), så jeg risikerer ikke at involvere mig i noget, lød det fra Red Bulls teamchef, Christian Horner, til Sky Sports lørdag.

Toto Wolff erkender overfor The Times, at han har snakket med Jos Verstappen forud grandprixet.

- Jeg sagde til ham, at det ville være skidt for Max, hvis han blev husket som fyren, der afgjorde VM, efter hasarderet kørsel over for en af vores kørere.

Men det skal Toto Wolff og Mercedes slet ikke bekymre sig som, slår Christian Horner fast.

- Jeg synes virkelig, at det er en omgang vrøvl. Hvis Toto vil have et ræs for hans kørere, så kan vi have det klokken 11 i morgen (søndag, Red.), og så kan vi have grandprixet klokken 14, når alle andre kan få lov til at køre ræs, kommer det fra Christian Horner, der slår fast at både Verstappen og Daniel Ricciardo vil gøre deres for at vinde Brasiliens Grand Prix søndag.

- Drengene, både Max og Daniel, kommer til at gøre, hvad det de kan for at skaffe det bedst mulige resultat, det er det, som vi giver dem deres løn for. Selvfølgelig er der en VM-kamp i gang, men det må de implicerede kørere selv sørge for at afgøre, vi vil bare gøre det så godt som muligt i det her løb.