Legendarisk Formel 1-boss og Magnussen-bøddel fyret fra McLaren

En af de helt, helt tunge drenge forlader sine poster hos Formel 1-teamet McLaren. Det sker under pres fra andre aktionærer.

Ron Dennis har under pres sagt sine stillinger op som bestyrelsesformand og administrerende direktør hos Formel 1-teamet McLaren. Det skriver flere engelske medier - herunder Sky Sports.

Hovedpersonen selv betragter det da også som en fyring, da han langt fra frivilligt er færdig som frontfigur for McLaren.

I Danmark huskes han specielt for situationen omkring et år tilbage, hvor han endte i ordkrig med Kevin Magnussen efter en uskøn skilsmisse fra McLaren.

Det hele endte som bekendt med, at Magnussen ikke fik sin kontrakt forlænget i sidste sæson, da han modtog en fyreseddel på sin fødselsdag. Siden skiftede danskeren altså til Renault, hvor han stopper efter denne sæson. Dennis valgte dog siden at undskylde for sine kommentarer rettet mod danskeren.

Den mangeårige McLaren-chefs afsked kommer efter et bestyrelsesmøde i teamets hovedkvarter i Woking. Her han havde et flertal af aktionærerne imod sig.

- Jeg er skuffet over, at repræsentanter fra TAG og Mumtalakat, de andre hovedaktionærer i McLaren, har gennemtvunget beslutningen om at fyre mig på trods af stærke advarsler fra resten af ledelsen om de potentielle konsekvenser for forretningen, siger Ron Dennis i en meddelelse.

Ifølge engelske medier er bruddet en udløber af en magtkamp i bestyrelsen.

Ron Dennis skulle have talt for at lade et kinesisk konsortium overtage McLaren for omkring 13 milliarder kroner. Men den plan er ikke faldet i god jord hos de øvrige aktionærer.

69-årige Ron Dennis bliver beskrevet som arkitekten bag det moderne McLaren. I hans tid som teamchef mellem 1981 og 2009 vandt holdet i alt ti individuelle VM-titler og syv konstruktørmesterskaber i Formel 1.

Ifølge BBC beholder den afgående chef sine aktier i McLaren.