Formel 1

Kevin Magnussens gamle rival stopper i Formel 1

Den danske Formel 1-kører skal søndag være med til at sige farvel til en gammel rival og tidligere verdensmester.

Abu Dhabis grandprix bliver det sidste i karrieren for den tidligere Formel 1-verdensmester Jenson Button.

I Danmark er han for mange kendt som manden, der 'stjal' Kevin Magnussens sæde hos McLaren, men udover det har den 36-årige brite bestemt også markeret sig på Formel 1-scenen. Nu er det dog slut.

- Jeg går ind til denne weekend med tanken om, at det bliver mit sidste løb. Jeg tror, det er den bedste måde at gøre det på. På dette tidspunkt vil jeg ikke køre i Formel 1 efter i år, siger han ifølge engelske BBC.

Verdensmesteren fra 2009 fik sin debut som 20-årig tilbage i år 2000, og søndagens grandprix bliver løb nummer 305 i hans lange karriere. Kun overgået af Rubens Barrichello og Michael Schumacher.

Tidligere på sæsonen kom det frem, at han ikke skulle køre i 2017-sæsonen, men at McLaren fortsat havde en option på ham frem til 2018. Nu fortæller Button så, at løbet søndag bliver hans sidste Formel 1-løb i karrieren.

- Det er rigtigt, at jeg har en kontrakt frem til 2018, men som det ser ud, kommer jeg ikke til at køre i 2017.

- Hele pointen med kontrakten var, hvis jeg om tre måneder havde fortrudt min beslutning, men jeg vil ikke gå ind til et løb og tænke, at det ikke er mit sidste løb, hvis det er det, siger Button.

Du kan følge weekendens løb fra Abu Dhabi her på tv2.dk