Formel 1

Renault-folk anbefalede Magnussen til Haas

Danskerens fight for Renault overbeviste Haas-chefen Günther Steiner om at satse på danskeren

- Hvad er det med jer danskere?

Jeg har aldrig før mødt Haas-teamchefen, Günther Steiner, som lige har sat sig ved bordet overfor mig i paddocken på Formel 1-banen i Abu Dhabi. Alligevel kigger han strengt på mig:

- I har været ligeglade med os hele året, men nu vil I pludselig gerne tale med os?

Og så bryder han ud i et stort grin.

- Just kidding! Jeg kender gamet, siger manden, der havde en hovedrolle i beslutningen om, at Kevin Magnussen er den rigtige kører for Haas i de kommende to sæsoner til TV 2 SPORT.

- Alle ved, at vi talte med Kevin allerede sidste år, eller måske ikke alle, men mange ved det. Vi har været meget åbne omkring det. Vi valgte på det tidspunkt Romain Grosjean frem for Kevin Magnussen, fordi han havde mere erfaring. Det var også en ulempe for Magnussen, at han ikke havde et sæde sidste år, da vi skulle vælge. Nu har han kørt hele denne sæson, og vi har kunnet se, hvad han leverer. Og han leverer det, vi har brug for, fastslår Steiner.

- Han er meget aggressiv i bilen. Ikke på den dårlige måde, men på den gode måde. Han er en ægte racer. Han kører race derude. Det er det, han vil. Og det er det, jeg vil se. Jeg tror, at han passer perfekt ind på vores hold, siger Steiner til TV 2 SPORT.

Haas har gjort det bedre end Renault i 2016-sæsonen, men begge teams slås et andet sted i feltet end der, hvor der er sejre på spil. Det kræver en særlig mentalitet.

- Kevin Magnussen har virkelig kæmpet hårdt i den tid, han har været med Renault. Han bliver ved med at fighte, når han er ude på banen, også selv om han ikke kan vinde løbet. Det er det, man behøver, når man er et nyt team. Det motiverer hele holdet til at blive ved med at kæmpe. Det er nemt at gå ned i denne her sport, fordi det er så svært at komme i nærheden af sejrene. Vi har også haft tre-fire rigtig dårlige løb i træk i denne sæson, men på de tidspunkter må man bare ikke gå ned. Man må aldrig give op, siger Günther Steiner.

- Hvad skal Kevin Magnussen levere for Haas i 2017?

- Så mange points som muligt. Ja, det lyder måske simpelt, men det er det, vi vil have: Så mange points som overhovedet muligt. Vi vil give ham den bedste bil, som vi kan. Han skal give os det bedste, han kan i bilen. Hvis vi kan lave en bil, der kan give point, så er der ingen tvivl om, at Kevin kan levere det i bilen, der skal til for at få pointene. Det har han bevist, at han kan, siger Steiner.

Kevin skal tage ansvar

Jobbet er dog ikke gjort færdigt ved at køre stærkt på banen for Kevin Magnussen. Han skal tage et stort ansvar for teamet.

- Køreren er lederen af den gruppe af folk, der arbejder dag og nat for det her. Hvis han er oppe, så er gruppen oppe, og hvis han er nede, så er gruppen nede. Så han skal være en god leder for os. Vi kan have en dårlig dag, men han skal stadig være der og klar til at kæmpe. Han har en to års kontrakt, og vi skal arbejde hårdt for, at det ender godt, siger Steiner.

Leder-delen af jobbet er den ubekendte for Günther Steiner i forhold til Kevin Magnussen.

- Jeg kender ham ikke godt nok endnu til at vurdere, hvordan han er som leder. Han er ung, men han har været i race i lang tid nu, og hans far er også racerkører, så jeg tror på, at han ved, hvad det vil sige at lede et team, siger Steiner, der har søgt informationer om danskeren hos den nuværende arbejdsgiver:

- Jeg har talt med folk hos Renault. Ingeniørerne og den tekniske stab, og de er virkelig glade for at arbejde sammen med ham. Jeg har valgt ikke at tale med mange andre om ham, for man kan også få for mange meninger med. Så bliver man bare forvirret. Nogle gange skal man bare se det selv og gøre sig klart, hvad man vil have, og så gå efter det. Det gjorde jeg med Kevin. Jeg tror på, at han er en god leder, men jeg skal arbejde sammen med ham, før jeg ved, om det er rigtigt. Så jeg svarer dig på det om seks måneder, siger Günther Steiner.

Han smiler, tømmer vandflasken på bordet og rejser sig.

- Bare stemmen holder hele dagen, griner han og sætter kursen mod et bord, hvor en flok amerikanske journalister venter på de næste interview. Mon ikke også, at de vil lave flere interviews med Kevin Magnussen næste år, end de har gjort i år?