Formel 1

Formel 1-boss vil ikke have tysk verdensmester: - Du er dårlig for min forretning

Nico Rosberg kan søndag vinde sit første verdensmesterskab. Det vækker ikke begejstring i Formel 1-toppen.

Søndag udgør racerbanen i Abu Dhabi manegen til årets sidste Formel 1-grandprix, der kan ende i et drama.

To kørere, endda fra samme team, skal afgøre, hvem der løber med titlen i allersidste løb. Tyskeren Nico Rosberg mod briten Lewis Hamilton i hver deres Mercedes.

Rosberg er i førerposition, og han kan sikre sin første titel i karrieren, hvis han slutter på podiet, uanset om den regerende verdensmester, Hamilton, vinder.

Derfor er tyskeren klar favorit, da Mercedes har vist sig klart stærkere end feltets øvrige biler gennem hele sæsonen, men udsigten til at skulle fejre Rosberg vækker ikke begejstring i Formel 1-toppen.

Bernie Ecclestone, som har stået i spidsen for Formel 1 i fire årtier, er faktisk alt andet end glad for, hvis VM-titlen går til den afdæmpede tysker i stedet for den flamboyante og konfliktglade teamkammerat Hamilton.

Selv om Ecclestone i september solgte Formel 1 for 56 milliarder kroner og abdicerer som direktør for cirkusset, forlader han ikke sin post uden at markere sig.

- Du er dårlig for min forretning, lød den klare besked rettet mod Rosberg fra Ecclestone i oktober, og senere på måneden tøvede han ikke med at bekræfte sin holdning under løbet i USA.

- Hvis Nico vinder titlen, vil det være godt for ham og Mercedes, men det vil ikke nødvendigvis hjælpe sporten, for der er intet at skrive om ham. End ikke i Tyskland ville det hjælpe, forklarede Ecclestone.

Mens Lewis Hamilton med hidsigt blinkende øreringe, kontroversielle udtalelser og aggressiv kørsel er en gave til Formel 1-brandet, er Nico Rosberg den diametrale modsætning.

Ganske vist var Rosberg lige så skyldig som teamkammeraten i det uheld i Spaniens Grand Prix tidligere i år, hvor han og Hamilton kørte hinanden af banen og skabte mange skriverier om intern ballade.

Men det er også omtrent den eneste ballade, Rosberg har bidraget til.

For når Hamilton kommer med små stikpiller om, at Rosberg kun fører, fordi britens bil har haft flere problemer, så glider tyskeren af og snakker bare om, hvordan han skal fokusere på sig selv.

End ikke Bernie Ecclestones kommentar om en uønsket verdensmester kunne fremkalde temperament hos den førende i VM-stillingen.

- Jeg er her for at vinde løb, ikke for at gøre alle mulige glade. Der vil altid være mennesker, som ikke holder med mig, lød det rolige svar fra tyskeren.

Forud for det afgørende løb i weekenden har medierne som forventet forsøgt at spørge ind til det potentielle drama.

Blot for igen at høre Rosbergs kedelige svar.

- Jeg har haft en god uge, slappet af og hygget med familie og venner, så jeg føler, at jeg er et god sted.

En udtalelse, der næppe afstedkommer drama eller får Bernie Ecclestone til at ændre holdning.

Alles øjne vil være rettet mod de to Mercedes-biler i Abu Dhabi, mens Kevin Magnussen tager sine sidste omgange for Renault inden skiftet til Haas.