Formel 1

Chok: Den nye verdensmester stopper øjeblikkeligt i Formel 1

Verdensmesteren Nico Rosberg har besluttet at stoppe i Formel 1.

Formel 1-sæsonen er dårligt nok slut, før en chokerende nyhed har ramt sporten.

Den nykårede verdensmester, tyske Nico Rosberg, stopper med øjeblikkelig virkning i Formel 1. Det skriver Mercedes-køreren på Facebook.

- Det er tid nu. Jeg har besteget bjerget. Jeg har nået toppen, og det føles rigtigt. Jeg føler lige nu dyb taknemmelighed over for alle, der har støttet mig på vejen og gjort min drøm mulig.

- I mine 25 år i motorsport har det altid været min drøm og mit eneste store mål at blive Formel 1-verdensmester. Jeg har måttet ofre meget for at nå det, men trods alt det hårde arbejde, smerterne og ofrene har det altid været til mål, skriver Rosberg i en officiel erklæring på Facebook.

Han har ikke lagt planer for fremtiden. I første omgang vil han bruge et par uger på at tænke tilbage og reflektere for derefter at se på, hvad fremtiden bringer.

Hensyn til familien

Rosberg slog i den netop afsluttede sæson teamkammeraten Lewis Hamilton i VM-stillingen og kunne for første gang i karrieren kalde sig for verdensmester i motorsportens kongeklasse, Formel 1.

Dermed stopper han altså på toppen, og den primære årsag er hensyn til hans kone og barn.

- Jeg kan fortælle jer, at denne sæson har været hård. Efter de sidste to års skuffelser har jeg som en gal givet alt, vendt hver en sten og forsøgt alt.

- Det har naturigvis også påvirket min familie, som jeg elsker højt. Vi har betalt en høj pris. Vi har måttet opgive mange ting for dette ene mål, som fyldte alt. Jeg kan ikke takke min kone nok for det. Hun har været utrolig og har udvist forståelse for, at dette år var vores store chance for endelig at slå til.

Mens Formel 1-puslespillet så småt var ved at falde på plads, skal Mercedes nu ud og finde en ny kører, og det har gjort Rosbergs beslutning svær at træffe.

- Jeg har bragt min racer-familie i en rigtig svær position. Men Toto (Wolff, teamchef på Mercedes, red.) har udvist forståelse. Han har erkendt, at jeg er overbevist om min beslutning. Jeg vil for altid være stolt over, at jeg formåede at blive verdensmester i sølvpilen med dette fantastiske hold i ryggen.

Nico Rosbergs karriere

  1. Karting

   Nico Rosberg startede sin karriere, som de fleste gør det. I en alder af bare seks år startede han med at køre gokart. I år 2000 blev Rosberg for første gang holdkammerater, da de begge to kørte for MBM-holdet. Hamilton blev europamester i 2001 lige foran Rosberg. 

  2. Formel BMW

   Nico Rosberg skiftede til Formel BMW. I den serie hentede han ni sejre og vandt samlet uden problemer. Derfor blev det kun til en enkelt sæson i Formel BMW-mesterskabet. 

  3. Formel 3 Euro Series

   Efter en meget succesfuld sæson i Formel BMW tog Rosberg skridtet videre til Formel 3, hvor han tegnede kontrakt med sin fars hold, Team Rosberg. Her var han i to år, hvor han gjorde det så godt, at han allerede i 2004 fik sin første smag på Formel 1, da han fik lov til at køre en enkelt test for Williams. 

  4. GP2

   Nico Rosberg tog det næste skridt op ad stien i 2005, da han skrev kontrakt med Art Grand Prix-holdet i det dengang nyoprettede GP2. Han endte med at gøre kort proces ved at blive den første til at vinde GP2 og tage det næste skridt. Formel 1. 

  5. Formel 1 - Williams

   De to første sæsoner for i Formel 1 var ikke nemme, men i 2008 vendte det. Rosberg sikrede sig sin første podieplacering ved Australiens grandprix. Senere på sæsonen oplevede han for første gang at føre et Formel 1-løb. I den efterfølgende sæson kørte Rosberg meget solidt. Han hentede point i næsten alle løb, endte som nummer syv i den samlede stilling og han var den eneste til at score point for Williams-holdet i hele sæsonen. 

  6. Formel 1 - Mercedes

   Som følge af sine gode resultater for Williams blev Nico Rosberg i 2010 hentet til Mercedes, som senere skulle vise sig at være hans sidste hold. Her voksede han til at blive en af de absolut største stjerner i Formel 1. I de seks år hos mercedes hentede han intet mindre end 55 podieplaceringer - heraf 23 sejre. Kulminationen kom den 27. november 2016, hvor han sikrede sig sit første - og sidste - verdensmesterskab. 

Blå bog

Nico Rosberg

 • Navn: Nico Rosberg
 • Alder: 31 år
 • Fødested: Wiesbaden, Tyskland
 • Søn af: Keke og Sina Rosberg. Keke Rosberg vandt VM-titlen i Formel 1 i 1982
 • Nationalitet: Tysk
 • Civilstand: Gift med Vivian Sibold
 • Formel 1-karrieren
 • Antal podieplaceringer: 57
 • Grandprix-sejre: 23
 • VM-titler: 1 (2016)
 • Nuværende team: Mercedes (siden 2010)
 • Fra 2006 til 2009 kørte han for Williams
 • Kilde: formula1.com