Formel 1

Kommentator er målløs efter Rosbergs stop: Det er helt vanvittigt

TV 2 SPORTs motorsportskommentator Jacob Hammerholt er mildest talt forbløffet over, at Nico Rosberg stopper i Formel 1.

Den nyslåede verdensmester i formel 1, Nico Rosberg, har overrasket hele sportsverdenen fredag eftermiddag.

Han stopper i formel 1 netop som han har nået toppen af verden. Meldingen kommer til trods for, at tyskeren i sommer valgte at forlænge sin kontrakt med Mercedes indtil 2018.

- Det er et kæmpe chok. Ingen havde set det komme. Han har næsten lige forlænget sin kontrakt til 2018, så det er helt vanvittigt, siger Jacob Hammerholt.

Han peger især på, at det må være af personlige årsager, at Rosberg stopper.

- Han har nået sit mål om at blive verdensmester, og det kan jo være, at det var det for ham. Han har også fået et barn i år. Måske spiller det også ind.

Titlen som verdensmester kom i hus efter en lang og tæt fejde med teamkollegaen Lewis Hamilton. Tonen mellem de to har til tider været skarp og anspændt, men Hammerholt tror ikke på, at det er årsagen til stoppet.

- Jeg tror ikke på, det med Hamilton har noget med det at gøre. Historierne i medierne har jo mere peget på, at hvis der var en, der skulle forlade Mercedes, så var det Hamilton. Han nægtede at adlyde en klar teamordre i årets sidste løb, og der har været skrevet i medierne om, at han allerede tidligere på sæsonen skulle have meddelt Mercedes, at han sagde op.

Det vides endnu ikke, hvem der skal afløse Rosberg hos Mercedes.