Formel 1

Læs hele Rosbergs rørende afskedsbrev her: Det har været satans hårdt

Den tyske verdensmester har skrevet et langt og personligt afskedsbrev, hvor han takker familien og holdet for forståelse.

Den tyske racerkører Nico Rosberg har valgt at indstille karrieren få dage efter, han kunne lade sig hylde som verdensmester i formel 1.

Beskeden har rystet motorsportsverdenen, og der var ikke mange, der havde set den nyhed komme.

I et langt afskedsbrev takker Rosberg især sin familie og holdet for at have hjulpet ham med at opfylde den drøm, han har haft i hele sin karriere i motorsport.

Herunder kan du læse hele beskeden:

Efter 25 år i motorsport har det været min drøm, mit eneste mål, at blive verdensmester i formel 1. Gennem alt det hårde arbejde, smerten, ofrene, har det her været mit mål. Nu har jeg gjort det. Jeg har besteget mit bjerg, og jeg er på toppen nu, så det her føles rigtigt. Min stærkeste følelse lige nu er taknemmeligheden til alle dem, der har støttet mig i min drøm.

Den her sæson, kan jeg godt sige jer, har været satans hård. Jeg har kæmpet som en sindssyg på alle områder efter de sidste to års skuffelser. Det har været benzin på mit bål, og har ført min motivation til et niveau, jeg aldrig har oplevet før. Selvfølgelig har det også haft betydning for dem jeg elsker. Det har været en stor indsats fra familien i forhold til at ofre sig, når alt andet er kommet i anden række. Jeg har ikke ordene, der kan takke min hustru Vivian. Hun har været helt utrolig. Hun forstod, at det her år var stort, og at det var vores store mulighed for at gøre det, og hun sikrede mig den plads, der skulle til, for at komme mig helt mellem alle løbene. Hun har sørget for vores datter hver eneste nat, og hun tog over, da tingene blev hårde, og satte mesterskabet i forreste række.

Fra jeg vandt løbet i Suzuka, var det i mine egne hænder, at jeg kunne vinde mesterskabet. Det store pres startede, og jeg begyndte at tænke på at slutte min karriere, når jeg blev verdensmester. Søndag morgen i Abu Dhabi vidste jeg, at det ville være mit sidste løb, og jeg følte mig helt afklaret med det før starten. Jeg ville nyde alt ved løbet, for jeg vidste, at det var sidste gang. Og så slukkede lamperne, og jeg kørte de 55 mest intense omgange i mit liv. Min beslutning blev taget mandag aften. Efter jeg havde reflekteret over det i en dag, var de første jeg fortalte det Vivian og Georg (Nolte, fra rosbergs management), og til sidst Toto.

Den eneste ting, der gør den her beslutning svær for mig er, at jeg sætter min anden familie, min racerfamilie, i en svær situation. Men Toto forstod det. Han vidste med det samme, at jeg var helt og aldeles overbevist, og det gjorde mig kun endnu mere sikker. Min stolteste bedrift i motorsport vil altid være at have vundet verdensmesterskabet med det her fantastiske hold af mennesker. Sølvpilen.

Nu vil jeg bare nyde øjeblikket. Det er tid til at nyde de næste par uger, og tid til at reflektere over sæsonen og nyde alle oplevelser, der kommer min vej. Efter det vil jeg vende en ny side i mit liv, og så må jeg se, hvad der venter på mig der.